MatildaTh

Just nu

Publicerad 2011-11-30 10:02:57 i Allmänt

Ronja sover och jag tittar på. :)

Föräldrarmöte, skrik och gråt.

Publicerad 2011-11-29 11:18:00 i Allmänt

Igår kväll var det föräldrarmöte på skolan, det var trevligt men som vanligt en massa repetition.
Läggningen igår kväll resulterade i två barn som grät och både ville till mamma. Rasmus grät efter sin farmor som vi begravde i torsdags, Ronja grät hon med. Först vid 23.00 sov båda barnen. Rasmus somnade en timme tidigare men på tok för sent inför en skoldag.
I morse kom vi därför upp en halvtimme för sent och fick stressa till skolan. Tur att min son är snäll och inte har ärvt mitt morgonhumör.

Jag fastnar lätt i diskussionerna på familjeliv.se. Just nu diskuterar vi anknytningsteorin, vilken är jätteviktig. Synd att det är så många föräldrar som inte hat hört talas om den. Värre med dem som naivt väljer att blunda för modern forskning iofs. Nu ska jag försöka röja lite här hemma.

(det blir nog att jag vilar istället.)

Bak

Publicerad 2011-11-27 20:39:10 i Allmänt

Idag är det första advent. Vi skulle bakat vaniljlussebullar och pepparkakor men det blev bara det sistnämnda. Man hinner inte riktigt så mkt som man tror när man har en skrikig liten bebis hemma. Det har inte varit hennes bästa dagar i helgen om man säger så.

Nu längtar vi efter rutiner och barn som somnar senast 20.00 så det får vi börja jobba på.

Sömn

Publicerad 2011-11-26 12:17:19 i Allmänt

Jag önskar mig sömn i julklapp. Gärna ett dygn. Men jag fick sovmorgon idag - Tack Mattias :). I morgon får jag bjuda igen.

Men denna kroniska trötthet som man har med småbarn är verkligen hemsk!

Idag ska Rasmus på bio med sin pappa och sen sova där. Vi ska bara vara hemma och göra ingenting.

Nu vaknar Ronja, hej hopp.

Lycka

Publicerad 2011-11-22 22:17:56 i Allmänt

Det var 30 oktober 2009. Vi firade att Mia fyllde 26år. Jag var utklädd till ängel för det var också halloween. Det var efter stängningsdags som han stod där utanför Harrys, lika snygg som sist.

Då började en underbar tid i mitt liv. Jag kunde aldrig hoppats på att vi två år senare skulle köpa hus och få barn ihop. Men ibland blir livet bättre än vad man tänkt sig.

Tänk vad fuskigt att just jag skulle få den finaste mannen i hela världen.

Man får kyssa en faslig massa grodor innan man finner sin prins - men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

Seg

Publicerad 2011-11-21 18:45:03 i Allmänt

Jag är hängig, förkyld och känner mig febrig. Usch och fy. Jag hinner inte med att vara sjuk nu.

Vi har börjat sätta upp lite ljusstakar, såååå mysigt. Jag är alltid bland de första att sätta upp dem och garanterat sist med att plocka ner dem igen. Men det finns ingen högtid som jag gillar så mycket som julen. :) På torsdag är det bara en månad kvar. <3

Vi har tom fått upp några tomtar.

IKEA

Publicerad 2011-11-20 20:27:55 i Allmänt

Ronja har fått en lekmatta idag. Jag hittade några små djur som man sätter på fingrarna som hon tyckte jättemycket om :)

Spring i benen

Publicerad 2011-11-20 19:31:10 i Allmänt

Han har en del spring i benen Rasmus. Då är det svårt att fotografera. ;)

Helgen

Publicerad 2011-11-20 15:00:43 i Allmänt

I fredags var Mattias på firmafest, Rasmus på 7års-kalas och jag och Ronja hade besök av Mia. I går var det dags för Rasmus födelsedagskalas som vi hade i lekhallen i Pingstkyrkan. Stimmigt men kul. Skönt att det är över tycker jag nog allt. :)

Nu har vi storrensning i Rasmus rum. Eller det är mest Mattias som rensar, jag fixar tvätt och annat skojsigt.

Jag borde nog fortsätta med det. Hej på en stund.

( i morgon ska jag på efterkontroll, jag vill inte.)

Banken

Publicerad 2011-11-17 18:23:45 i Allmänt

Jag skulle till banken och sätta in pengar. Då säger banktanten: Tyvärr, vi hanterar inte kontanter.

Nähä? Vad är detta? Det är jobbigt nog de ggr man kommer till en minilivs som inte tar kort och nu ska inte banken hantera sedlar längre? Hallå? Ska inte telefonisterna sluta hantera telefoner också? Eller varför inte sätta upp en lapp på vårdcentralen där det står; Tyvärr vi hanterar inte patienter.

Vem ska ta hand om pengar om inte banken!? Jag blir galen. Detta gjorde min dag ännu jobbigare.

Kaos

Publicerad 2011-11-17 16:42:26 i Allmänt

Jag kan inte fatta hur folk gör som har massa ungar. Hur sjutton hinner de med?

Ketchup på hela golvet.

Sjuka!

Publicerad 2011-11-17 10:43:51 i Allmänt

Usch o fy för förkylningar. Rasmus skulle gått till skolan idag men efter sömnlös natt med hosta så får han vara hemma även idag. Han ska ha sitt barnkalas på lördag så jag hoppas han piggar på sig.
I morgon är han även bjuden på filmkalas och det vill han inte missa.

Nu sover Ronja, när hon vaknat ska vi till banken. Annars ska vi nog bara vara hemma och städa. Roligt värre.

Bilder

Publicerad 2011-11-16 21:29:03 i Allmänt

Jag har försökt ladda upp bilder hela dagen här, men det vill inte fungera. Rasmus är piggare men hostar fortfarande som en tok. Stackarn.

Ni med barn, jag tycker det verkar som alla barn använder napp, men mina barn vill inte alls ha napp. Rasmus vägrade och Ronja vill helst inte heller. Det resulterar i att jag blir en levande napp. Jag vill gärna amma, när hon är hungrig. Men jag vill inte amma till tröst, till sömns och vareviga gång vi kommer in i en främmande miljö för trygghet. Jag har nu ammat mig igenom två utvecklingssamtal på skolan. Så ni som har ungar med napp, hur gör ni?

Over and out.

Blogg-appen

Publicerad 2011-11-15 09:38:35 i Allmänt

Vad mycket smidigare det är att uppdatera bloggen i Iphonen via appen. Men idag har Rasmus studiedag och är hemma från skolan, han skulle fått vara hemma vilket fall eftersom han är sjuk, och när han är hemma så vill han gärna använda min telefon så nu fick jag sätta mig här vid datorn istället.

 Datorn känns ganska överflödig, jag använder den i stort sett aldrig för allt kan ju göras via telefonen.

Rasmus är som sagt sjuk, men mkt piggare idag. Så i morgon tror jag att han kan gå till skolan.

Seeeegt att vara inlåsta hela dagen, jag hade tänkt åka till Ikea mm. Det får vi hoppa över med en sjuklig.

Dessutom är det en epedemi med RS-Virus nu så då kan man knappast åka till sådana ställen med Ronja vilket fall.

Vi fick ta varsitt barn inatt, Rasmus sov inte mkt pga hosta. Ronja sov också oroligt men minst sov Mattias med sina 20 minuter innan det var dags att åka till jobbet. Stackars honom.

Om 35 år ungefär är vi pensionärer, då ska vi sova! (och åka båt :P)

Sjukt barn.

Publicerad 2011-11-14 17:31:59 i Allmänt

Stackars Rasmus är inte pigg. Han har slocknat på soffan, det händer aldrig annars. Hur trött han än är i normala fall så håller han sig vaken.

Eftersom Ronja satte igång och skrek och blev allmänt missnöjd nu på em så har jag inte kunnat pyssla om Rasmus alls knappt.

Han hade haft på sig sin fleecetröja hela dagen i skolan idag, det om
något är ett tecken på en febrig son, han fryser aldrig annars.

Nu hoppas jag att Mattias snart gör entré så vi kan fixa lite mat.

Over and out.

Vilken natt

Publicerad 2011-11-14 06:55:21 i Allmänt

Rasmus gillar inte att sova ensam, han somnar själv i sin säng på kvällen men vaknar nästan alltid efter tre timmar och lägger sig hos oss. Det har inte stört innan som det gör nu. Eftersom sängen är 160 bred och även Ronja ligger hos oss så får vi helt enkelt inte plats. Det har vi löst genom att Mattias lägger sig i extrasängen. Det är riktigt tråkigt att inte ens kunna sova tillsammans.

Jag ligger ihopklämd i mitten eftersom båda barnen vill ligga nära. I skarven. Mycket obekvämt.

Inatt har Rasmus dessutom snarkat och hostat som en skogshuggare så det blev inte mkt sömn.

Strax efter sex väcker Mattias mig för att han inte hittar nycklarna till jobb-bilen. Kaos och bråttom. Vi letar allihop, paniken är på topp. Till slut upptäcker M att nycklarna låg där de brukar ligga.

Det kan vara charmigt med smått förvirrade människor, men detta kan ställa till det ganska mycket. Den senaste månaden har han tagit fel ryggsäck till jobbet, han tog Rasmus väska med gympakläder istället för sin lunch, han tog fel glasögon en annan morgon (han ser i mina men inte jag i hans.) Men det jobbigaste var nog när han hade fått med sig alla nycklar så vi varken kunde låsa hemma eller använda bilen.

Men det är ju tur att jag älskar honom ändå ;)

Julklapp

Publicerad 2011-11-13 18:54:28 i Allmänt

Ronja fick en julklapp i förskott idag. Mycket roligt var det att ligga där. :)

Fars dag

Publicerad 2011-11-13 13:10:29 i Allmänt

Idag är det fars dag. Det firade vi med att fixa frukost och nybakad kaka till Mattias. Han fick även en fin teckning. Ronja tycker att det passar sig bra att skrika extra mycket såhär på fars dag.. Men hon har iaf sovit bra inatt. 22-05.30! Det kan man inte klaga på.

Nu är Viggo här och leker, Mattias och Ronja är och handlar och jag pustar ut på soffan en stund.

Våran tvättmaskin gick sönder för ett tag sen, det rann ut vatten över hela golvet. Nu har vi en ny, det tackar vi Mattias föräldrar för. Det är skönt och så uppskattat med all hjälp vi får av dem.

Over and out.

Mys

Publicerad 2011-11-12 21:56:01 i Allmänt

Såhär mysigt kan man ha det en lördagmorgon.

Glädje 49:- från IKEA

Publicerad 2011-11-12 13:13:45 i Allmänt

Hur arg eller ledsen jag än är så blir jag alltid glad av denna mobil från Ikea. Tänk att en så billig sak kan skänka så mycket glädje. / Ronja

Morrn!

Publicerad 2011-11-12 07:35:28 i Allmänt

Fyyyy vad trött jag är. Ronja väckte oss strax efter sex.

Undra vad man ska fördriva dagen med?

Standardmått

Publicerad 2011-11-11 12:51:44 i Allmänt

Varför är allt byggt i standardmått? Och vem/vad är det som bestämmer dessa? Jag har flyttat en hel del, i alla lägenheter eller hus jag bott i även det jag bor i nu är diskbänken för låg, jag får stå med krökt rygg för att kunna diska. Inte nog med att det är så förbannat tråkigt att diska, man ska få ont i ryggen också. Jag skalade potatis igår, det är ännu värre än att diska. Mattias som är nästan 190 cm lång får ju nästan böja knäna för att nå ordentligt.

Nää troligtvis är detta standardmått bestämt av män utifrån längden på en genomsnittlig kvinna, för diska är ju nåt för kvinnor att sköta. Idioter.

Morgontrött

Publicerad 2011-11-11 08:23:36 i Allmänt

Det känns inte rätt att väcka någon som sover så sött.

Tidiga morgnar.

Publicerad 2011-11-11 07:41:41 i Allmänt

Här är det tidiga morgnar hela veckan trots att lillan fortfarande sover. Men så är det ju när man har en pojke med skolplikt. :) Nu ligger Ronja och sover, hon är genomförkyld stackarn, men snart måste jag väcka henne för att åka till skolan med Rasmus. I morgon är det lördag, äntligen!
Skönt att ha Mattias hemma.

Nu måste vi dra. Over and out.

Hårfärg?

Publicerad 2011-11-10 20:57:03 i Allmänt

Funderar på att bli mörkhårig igen. Vad tycker ni?

Jobb

Publicerad 2011-11-09 14:20:00 i Allmänt

Jag sökte en natt-tjänst för ett par månader sen. Nu ringde chefen och sa att jag fick den. Skönt att slippa morgonpass.

Men först ska jag vara mammaledig färdigt. Börjar jobba i sommar kanske, senast september iaf.

Morrn!

Publicerad 2011-11-09 08:47:16 i Allmänt

Kaaaaallllt ute idag. Burr. Rasmus är i skolan, Ronja har precis somnat och det ska jag också en stund. På tal om kallt så frös Mattias jättemycket natten till igår, men tydligen så var ytterdörren öppen hela natten! Inte konstigt det var kallt. Tur att ingen tog sig in :)

Nu ska jag vila. Skriver igen senare.

Hektisk dag

Publicerad 2011-11-07 22:08:44 i Allmänt

Idag har jag och Ronja varit på mammafika med ett gäng mammor som jag träffat på familjeliv. Det var mkt trevligt, det ska vi göra igen. Efter det var vi hos Rasmus farfar på korttidsboendet han bor på just nu.
Sen hade vi Mia här men hon låg mest på soffan och sov ;)


Jag skulle behöva sova ett dygn känns det som! God natt!

JP

Publicerad 2011-11-06 18:21:33 i Allmänt

Såhär blev det :)

Dop?

Publicerad 2011-11-06 15:00:55 i Allmänt

Funderar på det här med barndop. Ni som döper era bebisar, varför gör ni det? Ni som är troende förstår jag, men ni andra? Jag skulle inte vilja att mina föräldrar döpte mig som bebis, så jag är glad för att jag slapp.
Varför vill man att en präst välkomnar bebisen in i svenska kyrkan? Som säger att du ska alltid följa Jesus väg osv?

Jag vill att mina barn själva ska få välja. De kanske blir buddhister eller ateister. Det är deras val.

Vill man ha ett tillfälle där alla träffar bebis och lämnar presenter kan man väl lika gärna ha en namngivningscermoni?

Boxning

Publicerad 2011-11-06 14:27:20 i Allmänt

Nu är sandsäcken uppe i garaget och Rasmus boxas för fullt. Det är en bra grej att avreagera sig på.

Halvt barnlediga.

Publicerad 2011-11-05 20:30:48 i Allmänt

Rasmus är hos sin pappa så ikväll har vi bara ett barn. Vi tänkte passa på att ägna oss lite åt varandra när Ronja sover men just ikväll vill hon därför inte sova alls. :/

SUCK -99

Publicerad 2011-11-04 21:07:10 i Allmänt

Så såg vi ut då, jag och Majsan.

Finbesök

Publicerad 2011-11-04 19:43:20 i Allmänt

Farbror Sonny på besök :) Han och Rasmus har haft en toppendag på badet och nu bygger de ihop polisstationen i lego som Sonny köpte till honom i present. Tack för allt idag Sonny :)

Skateboard

Publicerad 2011-11-04 08:47:05 i Allmänt

Rasmus provar nya skateboarden.

Ronja sover.

Grattis!

Publicerad 2011-11-04 07:41:28 i Allmänt

Idag vaknade jag av att Rasmus klappade mig och undrade om vi kommer och sjunger snart. Vi hade ställt klockan på sex men han vaknade halv sex full av förväntan.
Sång, frukost på sängen och paket är en bra start på dagen. Grattis Rasmus!

Resten av dagen spenderas med farbror Sonny på rosenlundsbadet.

Ikväll blir det middag och tårta med såklart.

Men jag kan väl få en kraaam!?

Publicerad 2011-11-03 16:49:35 i Allmänt

Jag har funderat på det här med kramar och varför vissa tycker att det är okej att "ta" kramar från barn bara för att den vuxna vill ha en kram. Jag skulle aldrig få för mig att krama någon om jag inte känner för det. Det spelar liksom ingen roll om jag brukar krama personen i fråga, vill jag inte så gör jag ju inte det. Men varför finns det vuxna som tror att det är okej att krama barn som inte vill? Vad sänder det för signaler? Jag har alltid sagt till Rasmus att han aldrig behöver ge någon en kram om han inte känner för det, ingen ska krama eller klappa på honom mot sin vilja. Mig vill han oftast krama, men inte alltid. De gånger han inte vill så slipper han givetvis, och inte blir det en grej av det. Jag hade ju kunnat säga som så många andra; Men jag kan väl få en kraaaam? med ledsna ögon. Jag blir glad när han istället säger nej, jag vill inte. Då har han ju förstått att han äger rätten till sin kropp och att ingen ska ta på honom om han inte känner för det. Det är inte artigt att kramas. Det är artigt att hälsa och säga tack.

Krig, tjejer och bebisar

Publicerad 2011-11-03 15:31:22 i Allmänt

De leker krig Rasmus och Viggo. Men de har också varsin tjej och två bebisar var i leken. Så gulligt ;)

Sova

Publicerad 2011-11-02 21:35:33 i Allmänt

Har ni några tips på hur man vänjer bebisar att sova i sina egna sängar? Det är svårt att få Ronja att somna på kvällarna, bäst funkar det om hon får somna i vagnen på kvällspromenaden. Men det är ju inte alla väder man vill promenera i på kvällarna.
För övrigt är jag ganska trött på att ha barn i min säng vilket är det enda som fungerar förutom vagnen.
Jag minns inte hur jag gjorde med Rasmus, men jag vet att han sov i sin säng från start.

Har ni några tips så dela gärna med er.

:)

Publicerad 2011-11-02 11:28:34 i Allmänt

Här ligger jag och luftar rumpan och sjunger.

Härligt

Publicerad 2011-11-02 08:22:31 i Allmänt

Ultraljudet var bra! Slutkontroll när Ronja är 6 månader. Jag är så glad :)

Röntgen

Publicerad 2011-11-02 07:13:27 i Allmänt

Nu ska vi till Ryhov och röntgen för att göra ultraljudet. Hoppas det är bra nu!

Tystnad

Publicerad 2011-11-01 14:28:26 i Allmänt

Ronjas farmor kom hit för att ta en tur med henne i vagnen. De var borta en timme ungefär, under tiden hann mormor dyka upp och Rasmus pappa hämtade Rasmus för några timmar. Lite fika blev det med Mamma & Barbro. Nu är farmor ute på promenad igen, jag har hunnit tvätta och dammsuga och njutit av tystnaden. Ljuvligt!

Om

Min profilbild

Matilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela