MatildaTh

Mot nya mål..

Publicerad 2013-04-24 04:35:32 i

Vi har en hektisk tid framöver. Men tänk vad skönt när det är klart.

Skyll inte på mig...

Publicerad 2013-04-23 03:39:45 i Allmänt

... att uppdateringarna sker sällan. Blogg.se borde skaffa en ny tekniskansvarig eftersom det typ aldrig fungerar. Jag skulle ju iofs kunna skaffa en blogg någon annanstans, men då försvinner ju alla mina gamla inlägg, och det vill jag inte. Jag jobbar min sista natt på Lunden i morgon. Det är lite blandade känslor, även om det är övervägande bra känslor. Arbetsbelastningen här just nu är hög. Det känns inte bra att vara ensam när man inte räcker till. Jag ska försöka få in en extra för nästa natt, men vikarier har vi inte gott om heller. Nåväl, snart blir det nytt arbete, och en mjukstart. Första veckan har vi endast tre vårdtagare.
 
Det är mycket möjligt att det blir en ny bostad för vår del. M fick ett samtal igår om en lägenhet vi ska kolla på. Det känns kanon, just det huset kollade vi på för några veckor sen när vi lämnade intresseanmälan, och kom överens om att där skulle vi kunna tänka oss att bo. Vi ska kika på den först givetvis, men vill vi ha den så är den vår. Vi sänker våra boendekostnader med ca 7000:- (!) Skönt att kunna brassa på elementen nästa vinter, dessutom. Men, huset ska säljas också. Mäklaren kommer på lördag.
 
Jag får gångavstånd till mitt arbete, sådan lyx har jag aldrig varit med om innan. Främsta anledningen till att vi flyttar är att vi betalar multum för huset, och får det knappt att gå runt. Vi vill inte bara bo, vi vill leva också. Men det finns fler anledningar än så. Vi trivs inte på området, vi trivs inte i huset, jag (vi?) avskyr att alla är så nära, man kan inte nysa utan att hela området vet. Sen är jag lite allergisk mot sådan gulligullkultur som råder på området. Trevligt att alla är bästa vänner med varandra, men lämna mig ifred tack.

Betygssamtal

Publicerad 2013-04-18 03:30:58 i

Nu är jag på jobbet. Jag varvar jobbandet med pluggandet. Sprängande huvudvärk har jag också. Men, jag har ungefär en timmes skrivande kvar, sen är jag klar med första uppgiften. Det är samhällskunskap jag håller på med. Mycket med samhällskunskap är intressant. Men FN och dess huvudorgan, internationella domstolar och folkrätt är föga intressant klockan tre på natten.

I morgon är det dags för betygssamtal i Naturkunskap. Klockan två redan, jag kommer vara helt mör i huvudet men jag hoppas att jag får ett godkänt iaf. Läraren är stenhård och jag är oförberedd, så vi får se.

Nu ska jag inta soffan tio minuter så jag orkar fortsätta med plugget sen. Vissa av frågeställningarna är sjukt luddiga och jag undrar om lärarna själva vet hur de ska besvaras.

Dagen

Publicerad 2013-04-16 23:08:15 i

Dagen började uselt och slutade likadant. Nu blir det sova och förhoppning om att morgondagen rockar.

God natt.

Fullt ös

Publicerad 2013-04-15 20:47:23 i

Medvetslös. Huuuuaah. Båda barnen i säng, ett sover, men hon lär vakna snart. Det större barnet somnar snart hoppas jag, för jag lär somna när som.

Här kommer en bild på barnen och vår bästa granne. Han heter Nemo och han springer full av glädje fram för att gosa med barnen.

Soooova!

Publicerad 2013-04-14 05:32:16 i

Min favoritsyssla är att sova. Många tycker att det låter tråkigt, men helt ärligt, hur har man tråkigt när man sover? Man sover ju, man märker inget, missar inget och man blir piggare. Att alla vuxna människor klarar sig på åtta timmars sömn, är lögn. Jag mår som bäst när jag har sovit tolv. Det blir ju sällan numera, men när tillfälle ges, då sover jag. Jag kan somna när som på dygnet, men jag har lättast att somna på dagtid.

Min hatsyssla är att städa. Jag undviker det så mycket jag kan. Och jo, jag gillar att ha det rent och fint, men jag avskyr att städa. När man har barn är det dessutom ogjort arbete, det tar någon timme sen är det lika stökigt igen.

..

Publicerad 2013-04-14 02:48:23 i

För övrigt känns det ganska bra att vara en av de sju som fick en av tjänsterna. Det var ju trots allt 97 sökande.

Blogg

Publicerad 2013-04-14 02:46:45 i

Bloggappen är som vanligt skräp. Den fungerar sällan felfritt. Jag är på jobbet och räknar ner. Både timmar och dagar. Det känns ungefär som inför semestern, man längtar liksom. Nu ska jag ju inte på semester, jag ska ju byta jobb. Men ändå.

Just nu så ligger jag i soffan, det har hittills varit hyfsat lugnt i natt. I morgon blir det att plugga, jag ligger efter med massor. Usch..

MPR-vaccin

Publicerad 2013-04-11 13:28:02 i

Ronja är sjuk sedan nästan två veckor tillbaka. Det började 5 dagar efter hon fått vaccinet. Jag har förstått först nu u efterhand att just MPR-sprutan ofta ger mycket fler och jobbigare biverkningar än övriga sprutor som hon fått.

Det är ju svårt att veta säkert att det beror just på detta, men jag kan inte se vad det annars kan vara. Nu är hon hos farfar eftersom jag ska till doktorn. Farmor och Farfar hade köpt ett Pippitält till henne, hon blev överlycklig.

Jag har varit hemma med henne hela veckan och jag hoppas innerligt att hon piggar på sig nu.

Nu skulle jag ha blivit uppropad för tio minuter sen så nu går jag och säger till.

Hej hopp.

Nytt jobb

Publicerad 2013-04-09 14:49:49 i

Jag har 7 nätter kvar att jobba, sen börjar jag på Bruksgatan. Jag ska vara med och starta upp deras nya demensboende. Det känns bra. Det blir spännande att vara med från börjanoch starta upp något nytt, och det blir betydligt närmare. Helt nybyggda lokaler och tvättmaskin i varje lägenhet.

Så nu blir det vanligt dagschema, vilket gladde Rasmus mycket. :)

Gjgfgrrfwrfg

Publicerad 2013-04-07 19:53:01 i

Jag fick jobb där jag sökte, men på en annan avdelning. I morgon ska jag dit och få se schema och så innan jag bestämmer mig. Hmm. Vi får se.

Röjar-lördag

Publicerad 2013-04-06 16:27:39 i

Vi har slängt en kärra full med skräp, plockat iordning i garaget, städat altanen och satt upp studsmattan. Fullt pådrag sen i morse. Fint blev det, men jag skulle behöva fler trasmattor. Har ni några på lager?

Kärlek

Publicerad 2013-04-05 00:48:38 i


Jag önskar dig inte guld mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv.
Och stå för det du sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg.
Men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig kärlek i rikliga mått.
Och vänner att lita på.

Luftvärmepump, bilbesiktning och plugghets

Publicerad 2013-04-04 15:42:01 i Allmänt

Vi har en luftvärmepump i huset. Den fyller ju en funktion helt klart. Utan den hade det varit galet mycket dyrare att värma upp huset. MEN, den låter, den blåser och den stör mig något grymt på kvällarna när jag ska sova. Så länge jag kan minnas så har jag alltid störts av ljud. Jag kan tex inte somna vid tvn, om någon snarkar eller om det bara blåser litegrann från pumpen. Jag ligger liksom och lyssnar efter tänkbara ljud som skulle kunna vara ivägen för mig. Jag har alltid störts av detta men inte fattat varför, nu är jag övertygad om att det har med min HSP att göra. Det är en befrielse när det blir varmt ute så man kan stänga av den. I hate it!
 
Bilen gick igenom besiktningen. Wihoo. Skönt att slippa spendera pengar på eventuella fel. Jag hatar att åka till bilprovningen av flera anledningar:
  1. De är alltid så förbannat otrevliga.
  2. De pratar med mig som om jag vore dum i huvudet och frågar ifall jag har en man hemma, eftersom de alltid kan bilar bättre än kvinnor. (Inte min, vi är lika värdelösa på det området båda två.)
  3. Jag blir skitnervös och nojig och tror alltid att jag ska köra in i antingen själva gubben på bilprovningen eller väggen eller vad som när jag kör in i lokalen.
  4. Jag gillar inte att främmande människor pillar på mina grejer.
Men idag drabbades jag bara av punkt 4 av ovanstående. SKÖNT!
 
Plugget går sådär nu. Jag har nog inte varit så omotiverad någon gång sen jag började i somras. Naturkunskap är förbannat tråkigt för det första, sen orkar jag helt enkelt inte just nu. Jag hoppas att jag iallafall blir godkänd på kursen, för då är det bara litegrann kvar innan sommaruppehåll. Jag har massor kvar och allt ska göras i helgen, jag har aldrig varit en plugghäst, jag presterar som bäst när jag har ont om tid. Så plugghets is the shit liksom.

Alltså

Publicerad 2013-04-02 06:20:49 i

"Stolt kvinna", "stolt svensk", "stolt vit"? Typ hej låt oss vara stolta över skit vi haft noll inflytande på, vilken bedrift.

Jobb

Publicerad 2013-04-02 01:19:06 i

Nu är jag på jobbet. Jag har massa plugg att plöja mig igenom men har noll motivation! Usch vad jag är less på detta. Jag hoppas innerligt att jag kommer komma in på det jag vill sen när jag är klar.

Om

Min profilbild

Matilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela