MatildaTh

Åååååå åååka pendeltåg

Publicerad 2012-10-31 20:05:07 i Allmänt

Inte riktigt, men nästan. Jag sitter på bussen på väg till jobbet. Seeeegt.
Bussen är full med folk som är utklädda och bra fulla. Ganska intressanta diskussioner att lyssna på ;)

Matte

Publicerad 2012-10-30 09:27:07 i Allmänt

Alltså, det här med att plugga matte är inte enkelt alltså. Och förbannat tråkigt! Usch. Jag längtar till Juni när jag är klar med min högskoleförberedande examen.

Vad gör man inte för barnen?

Publicerad 2012-10-29 13:07:56 i Allmänt

Lite målvaktsträning har vi hunnit med idag också. Ingen sysselsättning som jag föredrar, men vad gör man inte för barnen?

Engelska

Publicerad 2012-10-29 07:21:16 i Allmänt

Min muntliga redovisning i engelska har blivit flyttad till idag, vilket innebär att jag är sjukt nervös och längtar till denna kurs är över! Inte för att matten som börjar idag känns lättare, men jag slipper i allafall hålla tal. ;)

Novemberlov denna vecka, ingen är gladare än Rasmus som slipper läxor en hel vecka.

Trött

Publicerad 2012-10-28 06:44:12 i Allmänt

Sitter på jobbet och väntar på att dagpersonalen ska komma och ta över. Det har varit en seg natt. Den där extra timmen känns av mer än vad man kan tro.

Glöm inte ställa om klockan gott folk!

Rosa glojärn

Publicerad 2012-10-28 00:25:02 i Allmänt

Jag har ju nya glasögon! Eller jag har haft dem någon månad nu. De passar finfint med min jobbtröja. ;)

Middag, bröllopsplanering och migrän.

Publicerad 2012-10-27 15:42:44 i Bröllop

Igårkväll drabbades jag av en migränattack utan dess like. Det kändes som om huvudet skulle explodera, jag knöt en halsduk runt huvudet för att hålla i hop det. Helt sjukt. Efter en halvtimmes kräkningar och tre timmars sömn mådde jag äntligen bättre. Men kunde inte jobba såklart. Men inatt ska jag jobba.

Vi har varit och provsmakat bröllopstårtan, mmmm så gott. Jag skickar med en bild på en tårta vi har hämtat inspiration ifrån. Den kommer inte se ut precis så, men den kommer inte vara helt olik heller.

Idag ska vi på middag hos Mattias föräldrar, vi och mina föräldrar. Detta gör att jag inte hinner vila innan nattjobbet, men det får gå ändå. Det blir ju en timma extra inatt med.

För övrigt blir jag en aning irriterad på människor som tycker att det är okej att tacka ja till vårt bröllop för att sedan tacka nej en månad innan. Hyfs någon?

Om ni vill ha fina, goda och personliga tårtor så kika in här: www.annicake.se Så småningom kommer även våran tårta upp på bild där. :)

Plugg

Publicerad 2012-10-24 11:20:27 i Allmänt

Det är det enda som hinns med just nu. Jag måste även hinna åka till vägledningscentrum innan veckans slut för att söka resterande kurser.

Denna veckan är engelska 6 klar, efter det är det matte 1. Till våren ska jag läsa matte 2, religion, naturkunskap, historia, samhäll och gymnasiearbete. Sen äntligen är jag högskolebehörig!!

Jag hann!

Publicerad 2012-10-23 19:18:09 i Allmänt

Idag hann jag med det jag skulle i engelskan. På kortare tid än vad jag hade räknat med. Det känns bra. Boken utläst och uppgiften som hörde till boken är inskickad och klar.

M skulle pappa taket, men det var alldeles för mycket vatten på taket så nu hoppas vi verkligen att det är uppehåll hela dagen i morgon.

Mamma var här på fika också, mer än så har inte hunnits med idag.

Ikväll ska vi se nybyggarna och förhoppningsvis kommer jag kunna sova inatt efter två mer eller mindre sömnlösa nätter.

Over and out

Plugg

Publicerad 2012-10-22 14:26:54 i Allmänt

Det är segt att plöja igenom en bok på engelska bara sådär rakt av. Jag kan ju inte bara läsa sida efter sida, jag måste ju begripa det också. Boken är iallafall bra, det är ju alltid nåt.

Snart dags att hämta barnen, Rasmus ska till tandläkaren halv fyra. M är tvungen att jobba över så vi hinner nog inget på vår att-göra-lista idag.

Mer att göra resten av veckan helt enkelt.

Nu ska jag lägga på en rem. Hejjjj

...

Publicerad 2012-10-21 22:30:28 i Allmänt

Man kan gå från pigg till väldigt trött ganska fort. :)

Fullt ös!

Publicerad 2012-10-21 15:13:24 i Allmänt

Denna vecka ska jag: Läsa en bok på engelska och skriva en recension, lyssna och analysera Martin Luther Kings tal och hålla ett tal för min lärare på engelska. Skriva tre engelskaprov. Jobba två nätter.

Vi ska, röja ur garaget, han ska pappa taket, isolera och sätta ångspärr och gipsskivor. Efter arbetstid då.

Utöver det så ska vi bröllopsplanera, ta hand om barn och hem.

Suuuuck.

Trerätters

Publicerad 2012-10-20 15:39:15 i Allmänt

Ikväll ska vi äta trerätters och dricka bubbel. Jag står för förrätt och efterrätt och Mattias gör varmrätten.
Mysigt :)

Bröllopsshopping

Publicerad 2012-10-20 14:23:49 i Bröllop

Nu är alla dekorationer till lokal och kyrka inhandlade. Skönt!

Mys med älskling och nya Falk

Publicerad 2012-10-19 21:45:58 i Allmänt

Det blir det nu. Tyst i huset en stund iaf. Godis, ostbågar och cola och mannen i mitt liv tätt intill mig. Det är kärlek det.

Puss

Föräldrarmöte, scouter och utvecklingssamtal

Publicerad 2012-10-18 23:55:35 i

Allt sker oftast på samma dag. Jag har ju varit på bemanningen idag också och fått information. Jag börjar mina 15% där 1 november. Det ska bli jätteroligt.

Jag var på utvecklingssamtal med Rasmus, han kämpar på bra i skolan. Det är kämpigt för honom med läsningen, men egentligen är det mest motivationen som saknas. Så det fortsätter vi jobba med.

Sen var det föräldrarmöte på Ronjas fsk medan Rasmus var på scouterna. Det var rätt mysigt ändå, det känns bättre nu när hon gått ett tag och vi har lärt känna personalen bättre.

Jag hörde en jätterolig nyhet idag, men det är en hemlis fortfarande. ;)

Skolan går sådär, jag har noll motivation, men fick ändå ett C på det senaste som jag lämnade in, så jag är nöjd. Värre känns det inför nästa vecka då jag ska hålla ett tal på engelska för min lärare. Meeeen, jag har varit med om värre saker än så.

Over and out

Kvinnlig ordlista

Publicerad 2012-10-17 03:31:07 i Allmänt

 

"OKEJ":

Detta är ett ord kvinnor använder för att få slut på ett gräl, när de känner att de har rätt och att det är hög tid för dig att hålla käften! Använd aldrig ordet "okej" för att beskriva hur en kvinna ser ut. Det är ett säkert sätt att starta ett gräl.

"FEM MINUTER":

Detta betyder i själva verket ca. en halvtimme. Det kan jämföras med de fem minuterna som din fotbollsmatch (alt. dataspel?) kommer att hålla på innan du går ut med soporna.

"INGENTING":

Detta betyder att det faktiskt är "något" och du bör definitivt vara på din vakt. "Ingenting" används vanligen för att beskriva känslan hos en kvinna, som önskar att sätta dit dig. "Ingenting" kan oftast ses som ett tecken på ett kommande gräl, som kommer att vara i "fem minuter" och som kommer att sluta med ordet "okej".

"GÖR SOM DU VILL" (Med höjda ögonbryn):

Detta är en utmaning till dig. En utmaning som kommer sluta med att
kvinnan blir förbannad över "ingenting" och sista ordet kommer förmodligen bli...

"OKEJ GÖR SOM DU VILL" (Med vanliga ögonbryn):

Med detta menar kvinnan:"Gör vad fan du vill, jag bryr mig inte längre". Du kommer få ett "gör som du vill" (med höjda ögonbryn) inom några få minuter följt av "ingenting" och "okej", och hon kommer prata med dig först om "fem minuter" när hon lugnat ner sig lite.

"DJUP SUCK":

Detta är egentligen inte ett ord, men ett icke-verbalt meddelande som oftast blir missförstått av män. En "djup suck" betyder för det mesta att hon för ögonblicket tycker att du är en idiot, och frågar sig själv varför hon kastar bort sin dyrbara tid på att diskutera "ingenting" med dig. En kvinna i detta tillstånd refererar ofta i sina tankar till mannen som "den onödige".

"LÄTT SUCK":

Än en gång: Inte ett ord, men en signal som alla män kan dra nytta av att känna till. "Lätta suckar" betyder att hon är nöjd och vid gott humör. Det bästa du kan göra nu för att hon ska förbli i detta tillståndet, är att varken andas eller röra dig överhuvudtaget.

"DET ÄR OKEJ":

Detta är ett utav de giftigaste och farligaste uttrycken som kvinnor använder. "Det är okej" betyder att hon har tänkt tänka över grundligt på vilket sätt hon skall straffa dig för något du gjort mot henne. "Det är okej" används ofta tillsammans med ordet "okej" och i förbindelse med "gör som du vill" (med höjda ögonbryn). Tolkning: inom en snar framtid kan du förvänta dig stora problem.

"TACK":

En kvinna tackar dig. Svimma inte, bara säg varsågod.

"TACK SKALL DU HA":

Detta är något helt annat än "tack". En kvinna säger "tack skall du ha" när hon är fly förbannad på dig. Det visar att du har behandlat henne på ett känslokallt sätt, och att hon känner sig trampad på. "Tack skall du ha" kommer följas upp med en "djup suck". Var försiktig med att fråga vad som är fel efter en "djup suck" eftersom hon bara kommer att svara "ingenting".

KORSADE ARMAR:

Detta är en gest. Den betyder att hon väntar på att du ska säga nåt annat jättedumt.
Fråga inte vad som är fel, då får du svaret "ingenting" följt av en djup suck.

HIMLAR MED ÖGONEN:

Detta är också en gest. Även denna betyder att hon tycker att du är en idiot. Den följs antagligen av ordet "jaså?". Om du säger att du kan förklara kommer hon att säga "ja, snälla" eller "fortsätt" tillsammans med höjda ögonbryn.
När hon säger OK vet du att du har förlorat. Försök igen efter 5 minuter och du kanske får en kort suck. Om inte, ta dig till närmaste utgång.

Jobb och planer för framtiden

Publicerad 2012-10-17 01:20:41 i Allmänt

Nu sitter jag på jobbet och längtar hem. Det är så skönt att vi efter tre år tillsammans fortfarande längtar efter varandra, även om vi bara är på jobbet några timmar så saknar vi varandra.

Jag trivs på mitt jobb, men inte mer än att det är okej för jag vill ju göra annat med mitt liv. Jag läser upp min högskolebehörighet nu, och när den är klar så är det socionomprogrammet nästa. Sen finns det ju en djungel av olika jobb man kan ha som socionom, men jag vet vad jag vill göra. Jag kommer säkert få ta en del andra jobb till en början för att få erfarenhet, men sen så. :)

Det är viktigt att ha mål i livet, realistiska då. Delmål och slutmål. Jag har bara ett par delmål kvar innan jag nåt slutmålet vad det gäller karriär.
Jag tycker det är skönt att veta vart jag vill i livet, äntligen!

Möhippa

Publicerad 2012-10-16 06:48:23 i Bröllop

Tack alla mina fina vänner som var med i lördags. Jag hade jätteroligt, jag hoppas att ni också hade det. Jag är fortfarande sliten dock. ;)

Puss på er!

Sov snälla barn!

Publicerad 2012-10-12 21:59:58 i

Ikväll när jag kom hem efter att jag hade skjutsat Rasmus till sin pappa, hade Mattias tänt upp ljus i hela huset och Ronja sov. Äntligen lite tid, bara han och jag. Jag hann duscha sen vaknade hon och hon har nu skrikit i en timme. Hur länge ska vi behöva ha det så här?

Är det någon som har mirakeltips på hur man ska få barn att sova så tar jag tacksamt emot tips. Det har ju ändå varit såhär ett år nu.

Mycket nu...

Publicerad 2012-10-12 03:35:00 i Allmänt

Jag känner mig så less. Allt bara kör ihop sig nu för tiden. Jag är inte alls nöjd med Ronjas förskola, inskolningen går bra, men jag tycker inte att det känns bra. Lokalerna är inte bra, avståndet hemifrån är för långt, personalen är svår att få en uppfattning om, de verkar ganska slutna. Jag var så himla nöjd med Rasmus dagis och nu känns det bara tråkigt... 
 
Bröllopsplaneringen är igång, men jag blir så ledsen när människor omkring mig säger och tycker saker som de sedan inte kan stå för. Eller när de tycker och vill bestämma saker över mitt bröllop.Det är inte riktigt det bröllopsplanering ska handla om känner jag, det är väl nu man ska känna att man är lycklig och svävar på de där rosa molnen?
 
Missförstå mig inte, jag ÄR lycklig. Jag ska gifta mig med den vackraste människa jag har mött, med den tryggaste, snällaste och snyggaste mannen i världen. Han som dessutom är min allra bästa vän. Han som alltid står vid min sida, han som jag alltid kan luta mig emot när det känns tungt, han som håller i mig stadigt när det stormar. Han som är världens bästa pappa.
 
Han som jag kan berätta vad som helst för, alla de där jobbiga/pinsamma/tunga sakerna som jag aldrig har berättat för någon annan. Han som lyssnar tålmodigt och vill veta för att han bryr sig, inte för att han är nyfiken eller vill ha något att skvallra om. Han som inte dömer, han som alltid vill försöka förstå och ge råd. Han som alltid lyckas sudda bort mina tvivel när jag tvivlar på min egen förmåga. Han som ständigt förklarar och får mig att tro på att jag kommer lyckas, att det enda som hindrar mig är min misstro på mig själv.
 
Han som står ut med mitt gräsliga morgonhumör, han som låter mig sova några extra timmar för att han vet att jag har stort sömnbehov, (och för att slippa ha en trött och gnällig sambo :P) Han som alltid, alltid och alltid ställer upp på mig och barnen, oavsett om hans ork är slut för länge sen så gör han ALLTID allt han kan för att vi ska ha det bra.
 
Jag kan skryta om hur fantastisk min man är resten av livet, orden räcker inte till för att beskriva hur underbar han är. Om ni inte har förstått det så kan jag säga det igen, JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA MAN!
 
Jag glädjs med er som också får uppleva det här.
Men till er som tvivlar vill jag bara säga: Har man hittat den rätte, så tvivlar man inte. Äkta kärlek känns ända in i märgen, finns det tvivel så är det inte rätt.
 
MATTIAS: Jag älskar dig för evigt, för alltid och just nu. För mig finns ingen annan, ingen annan än just du.

Äktenskapsbalken

Publicerad 2012-10-12 03:01:00 i Bröllop

Det är många som ingår äktenskap utan att ha någon aning om vad som faktiskt ingår i detta. Vad som faktiskt står i äktenskapsbalken. Eller så skiter de helt enkelt i det. Här bifogar jag några paragrafer, de som jag anser vara viktigast. (Självklara dessutom, men tyvärr inte för alla.)

1 kap. Äktenskap

1 § Äktenskap ingås mellan en kvinna och en man. De som har ingått äktenskap med varandra är makar.

2 § Makar skall visa varandra trohet och hänsyn. De skall gemensamt vårda hem och barn och i samråd verka för familjens bästa.

3 § Varje make råder över sin egendom och svarar för sina skulder.

4 § Makar skall fördela utgifter och sysslor mellan sig. De skall lämna varandra de upplysningar som behövs för att familjens ekonomiska förhållanden skall kunna bedömas.

5 § Äktenskap upplöses genom den ena makens död eller genom äktenskapsskillnad.

Fullt ös

Publicerad 2012-10-03 19:04:16 i

Fullt ös!! Ronja har drabbats av dagisbaciller och är så utslagen att hon fick åka till akuten idag. De är där nu, hon och Mattias. Hon får inte behålla något alls, inte ens vatten.

Prästen var här igår. Vi gick igenom vigselakten, det var så mysigt. Även om barnen inte mådde bra, det blev ganska stimmigt. Men vi fick öva på våra löften, att ta på varandra ringarna och kyssen. ;)

Mycket trevligt. Snart är det dags!

Om

Min profilbild

Matilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela