MatildaTh

.

Publicerad 2012-03-30 20:11:58 i Allmänt

Alla goda ting är tre..

Hinner inte med..

Publicerad 2012-03-30 20:10:30 i Allmänt

Jag har inte riktigt prioriterat bloggen det sista. Men jag ska bättra mig!

.

Publicerad 2012-03-26 18:56:30 i Allmänt

Gåstol är kul tycker både Ronja och Bonnie. Bonnie lyckades kolla bort på alla kort jag tog.

Trööött

Publicerad 2012-03-25 20:56:26 i Allmänt

Igår kväll var vi uppe alldeles för sent. Vilket fall så upptäckte vi att Ronja inte vaknade en enda gång efter vi lagt henne. Hon brukar vakna massa ggr som bekant. Vi bäddade ner oss på madrass utanför sovrummet då vi tänkte att det kan vara så att vi stör henne, att det är därför hon vaknar hela tiden. Hon sov 19.30-03.00 non stop!
Så nästa helg ska vi göra ordning hennes rum, förhoppningsvis gör det att hon fortsätter sova bättre.
Ikväll har hon iofs redan vaknat 2 ggr, men vi håller tummarna ändå på att hon kommer fortsätta sova hyfsat så länge hon får sova ifred.

Nu ska jag mysa med min man.

Vår.

Publicerad 2012-03-21 14:48:35 i Allmänt

Nu kanske man vågar säga att våren är här för att stanna... Eller? Jag har dock inte varit ute i det fina vädret alls, jag städar och tvättar för fullt. Eller ja, så mycket jag hinner mellan lekarna med Ronja. Det märks tydligt att även hon har stark vilja, det är bra även om det kan bli lite väl mycket protester här hemma ibland.

Jag har inte riktigt haft tid att skriva om annat än familjen och så här i bloggen, men min tanke med bloggen från början var att jag här skulle argumentera mina åsikter om allt möjligt. Just nu är jag inne i en diskussion på facebook om ordet hen. Tydligen är det ett väldigt provocerande ord för många, senast idag var det en som skrev att om hon kallade sin ofödda bebis (som hon inte vet kön på än) för hen så kommer den drabbas av en identitetskris när hen växer upp. Hur hänger det ihop? Jag frågade men fick inget vidare svar. Alternativet till hen måste väl ändå vara: den.

Jag skulle mycket hellre benämna mitt ofödda barn hen än den. Den, som om den vore att jämföra med en stol känns absolut inte trevligt.

Vilket fall som helst så ledde diskussionen (som alltid!) in på att flickor också får leka med bilar, med undertonen att pojkar alltid föredrar bilar framför dockor för att de tydligen har något inbyggt (?) som gör att det är så. Hur? Jag förstår inte, för det stämmer inte. Pojkar väljer inte bilar framför dockor för att de har snopp, pojkar väljer bilar framför dockor för att föräldrarna och samhället säger att det ska vara så.

-Nääää! Min pojke har ALLTID valt bilar heeeeeelt själv!
Nej, inte heeeeeelt själv. Troligtvis har du, eller någon annan köpt just en bil tidigare till honom, kanske har du uppmuntrat honom att lägga märke till lastbilen istället för blomman på promenaden, grannpojken har bilar, på dagis
leker de andra pojkarna med bilar.
Pojkar får gärna leka med bilar, det är inte det jag sätter mig emot. Men det faktum att föräldrar faktiskt tror sig veta att pojk+bil=sant beror på genetik är tragiskt.

Men fine, om någon kan bevisa att barnen som föddes på stenåldern minsann lekte brumbrum-lekar med stenar om de hade snopp och plockade blommor och flätade hår om de hade snippor - då kanske jag ändå skulle kunna tro på att det trots allt inte har med samhällets påverkan att göra.

Kärlek

Publicerad 2012-03-19 14:59:31 i Allmänt

Jag skulle vilja fly vardagen ett tag. Ta min familj och bara åka iväg. Eller tänk vad underbart att få åka iväg en helg med bara min Mattias. Vi har alldeles för lite tid ihop. Eller ingen alls rättare sagt. Det är ju så det är med småbarn, men det är ändå tråkigt.

Eftersom jag hade Rasmus när vi träffades så har vi aldrig haft den där tiden då man bara stänger in sig och myser, som nyförälskade gör. Det gör iofs inget, vi är som nyförälskade fortfarande, kanske för att vi har så lite tid ihop så vi inte hinner "tröttna". Vi går liksom här hemma samtidigt och saknar varandra på kvällarna, fast vi är i samma hus. Vi hinner liksom inte umgås på tu man hand, så vi längtar efter varandra hela tiden.
Det är fortfarande så att det pirrar i magen och ibland när han tar min hand så hoppar hjärtat högt.

Lönesamtal

Publicerad 2012-03-19 09:14:38 i Allmänt

Lönesamtalet gick bra, jag blev positivt överraskad. Min chef känner mig bättre än vad jag trodde. :)

Och jag tror att höjningen blir bra.

Trött

Publicerad 2012-03-19 08:48:34 i Allmänt

Trött som vanligt. Just nu väntar jag på min lillasyster som jag trodde skulle kommit för länge sen. Hon ska få välja och vraka bland kläderna jag rensade ut ur garderoben igår.

Ikväll får jag övernattningsgäst och Mattias ska till Mange och se hockeyn.


Johanna! Vart är du och varför svarar du inte?

Sova över

Publicerad 2012-03-16 21:10:35 i Allmänt

Jag ska sova över hos Rasmus inatt, så vi har bäddat med madrasser på golvet. Mysigt :)Tanken är att M ska ta hand om Ronja, åtminstone halva natten. Hoppas det funkar.

Matilda-dagen och Annas födelsedag

Publicerad 2012-03-15 19:37:15 i Allmänt

Var det igår. Mattias och Mia var de enda som kom ihåg.

Anna fyllde 24 också, så Ronja skickade en bild på sig själv och ett grattis till faster ;)

Sömn

Publicerad 2012-03-14 19:00:48 i Allmänt

Jag skulle vilja sova. En endaste natt räcker, bara jag får samla lite krafter. Ronja sover väldigt dåligt, eller hon ammar i stort sett hela nätterna. Hon tar inte flaskan så det är väl bara att gilla läget. Hon äter så mycket på natten så hon står sig på det nästan hela dagen. Jag försöker peta i henne lite gröt och lite puréer, men det är svårt.

Rasmus har alltid haft störd sömn och sover aldrig hela nätter. Vi har nästan nått bristningsgränsen här hemma.

Skaffa barnvakt nattetid är det inte tal om än på minst ett halvår, hon är ju för liten. Halva tiden kvar, bara att stå ut antar jag.

Brudklänning

Publicerad 2012-03-14 16:30:45 i Bröllop

Jag hittade verkligen min drömklänning idag på Kristinas brud&fest. Tyvärr fick jag inget vidare bemötande så mitt intresse svalnade fort. Jag har ju bara börjat kolla runt, så jag hinner nog hitta en annan tids nog.

Som den här, sååå fin


Bröllopsplanering

Publicerad 2012-03-13 19:24:54 i Bröllop

  • Vi har:
  • Bokat kyrka
  • Valt ut en bra präst
  • Bokat festlokal
  • Skrivit inbjudningslista
  • Fixat inbjudningskorten
  • Valt ut tärnor och bestmen
  • Kollat catering
  • Valt utseende på tårtan
  • Vi ska även hämta ut förlovningsringarna på torsdag, myyyyys <3


Så vi är alltså i full gång, även om vi har massor kvar. Det mesta kan man ju inte bestämma innan man vet hur många som faktiskt kommer, men jag längtar och vill helst ha allt gjort typ igår. ;)

Ni som tror er veta att ni är bjudna får gärna underlätta mitt arbete med att skicka eran adress till mig på facebook eller på [email protected]


Idag var det dags för 6månaderskontroll på BVC. 7710g och 68,5 cm är Ronja nu. Växer så det knakar. Bortsett från lite svamp så blev hon klart godkänd. :) (och arg när hon fick vaccinet.)

Eftersom hon sover så lite som hon gör på dagarna så blir hon oftast trött tidigt. Idag somnade hon 18.00. Men en halvtimmas och en 15-minutersvila på hela dagen är lite i underkant när man är ett halvår gammal. Undra om man kan påverka det där på något sätt?

Rasmus somnar nog snart han med, han la sig precis och Mattias läser för honom.
Jag ser fram emot mitt program klockan 21.00.

Hejjjjjjjjjjjjjjööööööööööö



Lönesamtal

Publicerad 2012-03-12 07:11:34 i Allmänt

Idag ska jag och Ronja på lönesamtal med min chef. Det känns lite konstigt eftersom jag är mammaledig nu, men igår satt jag och bedömde mig själv. Nu återstår att se om jag och chefen har samma uppfattning. :)

Fullt upp

Publicerad 2012-03-10 20:42:42 i Bröllop

Fullt upp med bröllopsplanering och sjuka här hemma. Men jag kommer igen snart.

Haha!

Publicerad 2012-03-07 09:46:04 i Allmänt

Jag skrattar så jag gråter!

På en fullsatt buss i Köpenhamn kommer en stor kraftig Göteborgare och ställer sig på en dansk mans fot och dennes liktorn.

Dansken säger:
- Gå af tån!

... ... Go'afton säger Göteborgaren och lyfter på hatten.

Dansken:
- Gå af tån, for helvede!

Göteborgaren ser nu ut som ett frågetecken.

Dansken:
- HAN STÅR PÅ MAJ!

Då säger Göteborgaren:
- Det gör den la på maj me men inte fan gormar ja för de

Lyckorus

Publicerad 2012-03-01 14:03:34 i Bröllop

Jag går runt och svävar på moln och har redan börjat planera bröllopet. Vi har bestämt datum, valt brudtärnor + bestmen (det blir två av varje.) Sååååå mysigt.

Vi fick buketten som stod på bordet på resturangen som gåva från resturangen. :)

Om

Min profilbild

Matilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela