MatildaTh

Skoj

Publicerad 2012-05-30 01:07:03 i Allmänt

Tack till Rasmus, Johanna och Tyra för en toppendag på Liseberg!

 

 

Liseberg

Publicerad 2012-05-28 22:47:29 i Allmänt

I morgon ska vi till Liseberg. Tjohooo!

Resa

Publicerad 2012-05-23 11:38:00 i Allmänt

Jag längtar bort, jag vill ut och resa. Ligga i solen hela dagen och bara vara. En bröllopsresa ligger ju närmast i tiden :)

Soooool

Publicerad 2012-05-21 17:43:31 i Allmänt

Underbart väder. Men jag har mestadels varit inne idag ändå. Nu blir det kaffe i trädgården :)

Sittvagn

Publicerad 2012-05-21 07:39:43 i Allmänt

Jag vet att man inte ska ha barnen framåt i vagnen förrän de är 1 år. Nu är jag dock fundersam. Ronja gillar inte att åka vagn, förutom när hon är trött. Är hon inte trött så tar det inte många minuter innan hon börjar skrika. Hon fortsätter till man tar upp henne.

Igår satte jag henne i Rasmus gamla sittvagn som är framåtvänd, vi gick lite på trädgården och till lekparken och tillbaka. Hon skrek inte en gång. Men jag är lite kluven, det är ju inte bra med alla intryck säger de, och jag tror ju på det. Man kanske kan ta sulkyn till och från skolan, det är korta promenader utan trafik.

Aja, jag får fundera vidare.

Förtydligande

Publicerad 2012-05-19 21:45:06 i Allmänt

Jag tycker inte illa om människor som stavar dåligt, jag tycker illa om felstavningar. (Så ni som tagit illa vid er förstår skillnaden.) :)

Prinsar och prinsessor

Publicerad 2012-05-19 16:09:01 i Allmänt

Jag dör lite inombords varje gång jag hör föräldrar benämna sina barn som prinsar och prinsessor. Hur menar de egentligen undrar jag. Betyder prinsessa något mer som jag har missat? Jag har förstått att det är menat som en komplimang, en synonym till älskling/hjärtat/gullunge eller vad som.

Men ärligt? Vi har en kungafamilj i Sverige, (tyvärr) där har vi prinsessor. Annars hör ju bara prinsessor hemma i sagornas värld. En prinsessa är söt, snäll har fina klänningar,vinkar fjolligt och är helt oförmögen att klara sig själv, hon behöver en prins på en (oftast) vit springare för att bli räddad från alla hemskheter och det är just när denne prins vill gifta sig med henne som hennes liv är lyckligt och komplett.

Äääähh? Nej tack, det är inget jag vill förmedla till mina barn.

Mina barn är mitt hjärtats fröjd och glädje och jag kallar dem för hjärtat, älskling, gullunge osv.

Men att kalla dem för prinsar och prinsessor (som om att det vore något positivt och något att sträva efter att bli) det skulle aldrig falla mig in.

Vad tycker ni andra föräldrar? Överreagerar jag?

Migrän?

Publicerad 2012-05-19 15:49:59 i Allmänt

Jag undrar om jag har fått migrän. Det värker något fruktansvärt. Jag ska prova migränmedicin, men huvudvärken kan ju lika gärna bero på utmattning.

Krattor

Publicerad 2012-05-18 18:27:57 i Allmänt

Jag har väldigt svårt att ta människor på allvar som skriver som krattor.

Störande saker.

Publicerad 2012-05-18 18:16:03 i Allmänt

Särskrivning, felstavningar och påhittade förkortningar:

 
En mörk hårig sjuk sköterska hade jätte kul på jobbet. Hur i hela fridens namn kan ni tycka att det är okej att skriva så? Hur kan eran hjärna vara så tvistad så ni hör: en mörkhårig sjuksköterska hade jättekul på jobbet när det är skrivet som jag skrev först? Det jag skrev först innebär att sköterskan är mörk, hårig, sjuk och hade jätte (?) och kul på jobbet.

Jag blir galen! Man lärde sig skriva i lågstadiet, mig veterligen skolkade man inte då så det är sannerligen inte för mycket begärt att kräva att folk åtminstone försöker minnas hur det ska vara. (Med undantag för dyslektiker.)
Stor bokstav efter punkt. Första bokstaven i namn ska vara en stor bokstav. De och dem kan inte blandas ihop hur som  helst. Ett tips: De kan bytas ut mot vi och dem mot oss. Skriver du: De hade roligt, är det korrekt. Det vet du för att du antagligen har gått i skolan. Annars kan du ta bort de och ersätta med vi om du är osäker, så ser du att meningen fortfarande är korrekt. Dem hade roligt skulle således bli: oss hade roligt, och det är ju inte korrekt.

Påhittade förkortningar eller redan godkända förkortningar fast med ny påhittad innebörd gör mig förvirrad.
Msk är en förkortning för MATSKEDAR! Inte människor. "Jag träffade massa trevliga msk". - VA? Trevliga matskedar?
Jag är inte dum i huvudet så jag förstår ju givetvis att människan (matskeden) menar människor, men första gången jag läser meningen läser jag den korrekt, och det tar av min tid och energi att behöva läsa text flera ggr för att människor inte försöker (kan?) bättre.
(Ggr är för övrigt en godkänd förkortning.)

Chatspråk; "Hur e d m d? Tsm för senast. Ja tkr nt d ska ringa mig ida. Cs i mon."

Egentligen ska det stå: Hur är det med dig? Tack så mycket för senast. Jag tycker inte du ska ringa mig idag. Ses i morgon.

Men människor är för lata (okunniga) för att skriva ett helt ord. Uppenbarligen går det mycket fortare att skriva lr än eller. Jag tror det rör sig om en halv sekunds skillnad. Däremot tar det längre tid att läsa dessa förkortningar för oss människor som använder oss av ett riktigt språk, så syftet med att spara tid håller inte riktigt.

Utropstecken, frågetecken och punkt: Ett frågetecken är tillräckligt. En fråga blir inte mer frågande för att man överkonsumerar tecken. "Hur mår du?????????? "
Det känns snarast som om att människan antingen är förbannad eller väldigt trött i fingrarna och inte orkade lyfta fingret från tangenten i tid.
"Jag är trött........................."
Blir man mer trött för att punkterna är flera?

CAPS LOCK: Om du inte är riktigt förbannad ska du inte använda dig av caps lock i skrift. Det är ungefär lika självklart som att du inte står och skriker på folk om du inte är arg. Det är ju också något som folk inte förstår.


Nu kom min man hem, vi ska åka och handla så jag får fortsätta listan senare. Det kommer mer störande saker. Jag stör mig på mammor som kallar sina barn prinsar och prinsessor bland annat. Mer om det senare. 

Over and out! 

Legobygge och sömnlösa nätter

Publicerad 2012-05-17 17:31:53 i Allmänt

Vi har byggt och lekt med lego, Rasmus och jag. Vissa legogubbar ser närmast galna ut - kanske är det dit vi är på väg med denna sömnbrist. Jag orkar inte ens gå in på det nu. Men vi har fått tid hos en barnläkare iaf.

Long time..

Publicerad 2012-05-15 18:42:37 i Allmänt

Nu var det några dagar sen jag uppdaterade igen. Här har vi fullt upp som vanligt, dock så gjorde vi ett försök till att avsluta amningen. Jag ammade senast i lördags eftermiddag och Ronja har efter det enbart ätit gröt, puréer och frukt. Hon ratar fortfarande allt vad ersättning och välling heter vilket resulterat i att hon endast druckit vatten och hon blev gräsligt förstoppad stackarn. Nu har vi iaf fått bukt på förstoppningen och idag var jag mer eller mindre tvungen att amma. Hon var så ynklig, vägrade mat och dryck när magen gjorde ont. Så nu får vi fortsätta med gröt och puréer, lirka med ersättningen samtidigt som jag ammar ca 2ggr/dag. Suck, jag som vek tvätt igår och såg fram emot att lägga undan amningsbhn för gott.

Idag har jag och Rasmus haft lite gympa i trädgården. Jag upptäckte att jag orkar mer än jag tror/vill och att jag faktiskt kan stå på huvud fortfarande ;)

Återkommer senare. Tror jag.

Mål i livet

Publicerad 2012-05-10 13:15:13 i Allmänt

Det är viktigt att ha mål i livet. Att sträva efter att lära sig mer och utvecklas som människa är ett av mina stående mål.
Nu har jag dessutom också kommit på vad jag faktiskt vill utbilda mig till, vägen dit är inte jättelång men jag måste läsa 950p på vuxengymnasiet först. De har gjort om kurserna från och med 1 Juli så kurserna jag ska läsa är:

Svenska 2 och svenska 3 (Tidigare Svenska B)
Matematik 1 b och Matematik 2
Engelska 6
Samhälle 1
Naturkunskap 1
Historia 1
Religion 1
Gymnasiearbete


Alla kurser förutom Religion är på 100p, religion är på 50.

Jag börjar med Svenska 2, och läser det på distans med start 11 Juni. Om jag kommer med, men det hoppas jag.

Utöver detta ska jag skriva högskoleprovet igen både i höst och i vår för att sedan söka in på Socionomprogrammet. Jag har skrivit högskoleprovet en gång och det gick bra så förhoppningsvis höjer jag poängen lite grann efter dessa två gånger.

Det ska bli jätteroligt vilket fall.

Eftersom rådande regering har gjort det svårare för oss som inte gick in för skolan så är det liksom sista chansen nu, jag måste få MVG i alla kurser. Eller ja, matten går nog inte, men de övriga ska jag klara.

Hejjj hopp!

Disco

Publicerad 2012-05-07 19:40:38 i Allmänt

Rasmus har varit på sitt första disco idag. De fick popcorn, chips och bål. De spelade massa bra musik och han hade dansat. Men inte någon tryckare ;)

Bil

Publicerad 2012-05-07 13:48:35 i Allmänt

Bilen är klar! Äntligen. Det är tur att det finns hjälpsamma bilmekaniker som fixar bilar till bra priser. 9m bromsrör är bytta och lite annan fix. Det var lyxigt värre att han åkte och besiktigade den åt oss också. Så nu är det bara att köra. :) Pappa kommer och hämtar mig sen så jag kan åka och hämta bilen.

Så nu ska jag boka in två titta-hus-träffar, Hanna och Martina (www.pleppen.blogg.se) har köpt hus. Hanna i Bankeryd och Martina i Kaxholmen. Nice :)

Ronja bits med sina två sylvassa tänder, AJ! Ytterligare ett skäl att sluta amma fort. Men det vill inte hon. :/

Nu ska jag ta tag i matlagningen. Hej hopp!

Tänder

Publicerad 2012-05-06 14:30:30 i Allmänt

Ronja har fått sina första små tänder. :) Sååå sött.

Igår var vi bjudna på resturang, Ronjas farmor fyller år idag och det firade vi med black and white på piren. Efter det åkte vi till Barnarp och åt tårta. Mums. :)

Dagis

Publicerad 2012-05-03 17:48:47 i Allmänt

Fick höra idag att Ronja troligtvis inte får plats på vårt dagis. Jag ska kämpa för platsen så långt det går. Det är ju ett tag kvar till hon börjar men tiden går fort.

På tal om dagis (ja, det heter förskola) så hör/läser jag ofta om föräldrar som är missnöjda med sina dagis. Opedagogisk personal, oengagerad personal, för lite personal, för dåligt bemötande, dålig mat, dålig information osv. Jag undrar egentligen hur dessa föräldrar är funtade, jag menar om förskolan nu är så hemsk och personalen så oengagerad, varför låta barnet gå kvar? Varför lämnar man sitt barn till människor/verksamheter man inte känner sig trygg med? Då handlar det ju snarare om brist i föräldrarskapet än om dåliga pedagoger.

Over and out.

Vissmålen

Publicerad 2012-05-01 17:05:03 i Allmänt

Idag var vi på Vissmålensdag. Helt utan barn och njöt av solen och hästarna.

Nu är det vardag igen med allt vad det innebär.

Vi har också fått svar från sångaren till vårat bröllop. Tack Dalle för att du ställer upp. (tack till Johanna också såklart ;p)

Om

Min profilbild

Matilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela