MatildaTh

Gott

Publicerad 2012-01-31 17:56:54 i Allmänt

Kyckling i citron och dill med pasta blev det idag. Mycket gott. :)

Monkeytown

Publicerad 2012-01-31 12:36:06 i Allmänt

På Monkeytown får alla skratta, stora som små. Rasmus skrattade på studsmattan, Ronja i babygymmet och jag åt deras något felstavade lappar :D

Morgonstund har guld i mun.

Publicerad 2012-01-31 08:35:38 i Allmänt

Vem hittade på något så dumt? Den värsta tiden på dygnet är morgonen. All tid före 10.00 är okristlig tid. Jag har världens sämsta morgonhumör, jag blir elak och arg mot alla. När jag jobbade dag lärde sig mina kollegor att jag inte var riktigt vaken förrän tidigast 9.00. Så de pratade så lite som möjligt med mig innan dess ;)

Ryggen har pajat igen. Suck. Stackars barn som har krymplingar till föräldrar. Mattias har jätteont i ryggen och är på bassängträning nu med sjukgymnasten. Han fick nytt jobb igår, det son han verkligen ville ha. Wiihooo. Grattis Älskling! 

Testar

Publicerad 2012-01-30 19:29:45 i Allmänt

Ska bara se om det går att kommentera

....

Publicerad 2012-01-30 15:21:59 i Allmänt


Rasmus och Max i vår gamla lägenhet.

Sömn

Publicerad 2012-01-30 14:58:04 i Allmänt

Lilla Ronja tycker det är kul att vara vaken. Typ jämt. Hon vaknar 6-8ggr/natt och hon sover 45 min fördelat på tre tillfällen på dagarna. Jag tycker det är på tok för lite, en 4 månaders sover i snitt 16h/dygn. Ronja sover 12h ett bra dygn. Vad ska man göra åt sådant? Jag är iofs van vid barn med störd sömn eftersom min 7åring aldrig har och fortfarande inte sover hela nätter.
Jag förstår om inte Ronja sover hela nätter, det begär jag inte av en liten bebis men hon borde ju ta igen sig lite på dagen.

Är det någon som har tips? Jag har beställt boken somna utan gråt, den ska vara bra och den bör komma i lådan i morgon. Förhoppningsvis så kan man där finna en del tips. 
Hur man ska få Rasmus att sova hela nätter har jag ingen aning om, för jag har provat allt. (Inte allt givetvis, men det jag vet och tror skulle kunna funka.) 

Det finns ju diverse sömnmetoder, men dessa tror jag inte ett dugg på. Jag tror och vet att barnen lär sig somna av dessa, men det är hemska metoder (läs Anna Wahlgren och 5-minutersmetoden) som förstör barnen. Jag skäms och har så fruktansvärt dåligt samvete över att jag utsatte Rasmus för 5-minutersmetoden när han var 10 månader, men jag visste inte bättre och fick rådet av BVC. Som förstagångsmamma litade jag fullt på dem. Nu vet jag bättre och skulle inte råda någon att utföra dessa metoder. Jag har läst en del spädbarnspsykologi vilket jag tycker är mycket intressant och lärorikt. I boken jag väntar på finns tips och idéer på hur man hjälper barn till en tryggnattsömn utan att utsätta dem för dessa skrikmetoder, det ska bli intressant att läsa. 

Försäkringskassan är ett kapitel för sig, jag undrar om det finns någon som inte har haft strul med dem? Jag fick 6500:- för lite av dem denna månaden. -Oj då! Svarade de när jag frågade varför. Det löste sig, jag får resterande i morgon, men det ställer ju till det för en annan med lån och sånt. Som om man inte var fattig nog i Januari.

Nu sover Ronja, när hon har vaknat ska vi åka till stan och fika med Sonny. Det är Rasmus farbror. Eller egentligen är han Rasmus pappas kusin, men han står oss väldigt nära och eftersom Rasmus varken har fastrar eller farbröder så kallar vi Sonny farbror.

Jag ska kolla igenom datorn och publicera lita gamla bilder tänkte jag. Spännande. Over and out.

Nu ska det fungera

Publicerad 2012-01-30 14:08:07 i Allmänt

Nu ska det fungera att kommentera, men vad knäpp jag blir att det inte fungerar med inlägg som skrivs med appen. Nu fick jag publicera alla inlägg på nytt.

Jag hinner inte skriva mer nu, Rasmus och jag ska kolla på Smurfarna.

Over and out.

Kommentarer

Publicerad 2012-01-30 10:16:54 i Allmänt

Det verkar inte fungera att kommentera vissa inlägg. Inte bara här utan även på andra bloggar här på blogg.se. Är det appen det är fel på kanske?

Vill ha!!

Publicerad 2012-01-27 21:54:50 i Allmänt

Ronja sträcker sig efter allt möjligt som hon vill känna/smaka på. Senast mina glasögon.

HV71

Publicerad 2012-01-26 18:49:19 i Allmänt

Mattias är ett stort fan, Rasmus hänger på fast han håller AIK också, Ronja har hvkläder och jag kunde inte bry mig mindre. Men jag måste ju erkänna att jag blir glad när det går bra för dem, men inte sörjer jag när det går dåligt. Medgångssupporter kanske jag kan kalla mig då.

Ronja har precis badat och fått salva bakom örat och hvpyjamas på. Mattias och Rasmus har målvaktsträning.

Alvin och gänget 3

Publicerad 2012-01-22 21:55:29 i Allmänt

Vi var ju på bio idag med jag och Rasmus. Han var så söt: - Äntligen får jag lite mammatid <3

Ryggskott, svartmögel och snö.

Publicerad 2012-01-22 21:51:19 i Allmänt

Igår när jag skulle resa mig från soffan så small det till i ryggen. AJ! Så kunde jag plötsligt inte göra något utan smärta. Usch. Idag är det något bättre, men är sjukt stel i nacken och axlarna. Det känns som om att man inte riktigt har tid med detta just nu.

Sen har vi ju då svartmögel i garaget. Säljarna måste ha vetat om detta men skitit i att tala om det. I besiktningsprotokollet står det att taket bör ses över av fackman, så då har de alltså garderat sig mot detta. Så nu har Mattias slitit ut halva taket med isolering och skit. Detta har vi verkligen inte heller tid med. Eller råd.

SNÖ! Det är ju iaf trevligt, även om vi inte har hunnit vara ute något speciellt. Eller jo, R & M var ute och skottade i morse och hade snöbollskrig. Det slutade med att ett grannbarn hoppade in och hjälpte Rasmus så det var de två mot Mattias. :)

Nu är det egentligen läggdags för länge sen om man ska orka med våra nätter, men jag vill ju gärna prata en stund med min underbare man.
Tänk vad rik jag är ändå, trots brist på pengar. Jag har två underbara barn och en man som jag älskar som älskar mig tillbaks. Det kommer inte i närheten av alla rikedomar i hela världen.

Over and out.

Utveckling

Publicerad 2012-01-20 22:09:54 i Allmänt

Det händer massor med Ronja för varje dag som går. Idag har hon haft massa nya läten för sig och helt plötsligt går det bra att ligga på rygg. Hon lärde sig att vända sig från rygg till mage idag med så det kan ju bero på det, hon avskyr ryggläge annars. Men nu när hon kan göra något åt det själv så kanske det funkar bättre. :)

Sämst

Publicerad 2012-01-19 15:10:54 i Allmänt

Jag är väldigt dålig på att blogga just nu. Men all vaken tid går åt till lilla Ronja som stökar med det mesta just nu. Jag längtar till jobbet vissa dagar faktiskt. :(

Men nu har jag tänkt att jag ska trappa ner på amningen, kanske gör det att hon sover bättre på nätterna. För detta fungerar inte.

Jag är så glad att jag har min fina Mattias. Utan honom hade jag inte orkat. Du rockar min värld Älskling!


(Men du kommenterar dåligt <3)

Dålig uppdatering

Publicerad 2012-01-17 14:59:20 i Allmänt

Jag går som i en dvala här hemma i och med att jag snittar 4 timmars sömn per natt. Så jag orkar inte riktigt med att blogga. Men jag ska försöka bättra mig.

Suck

Publicerad 2012-01-12 20:45:29 i Allmänt

Just nu är det mesta jobbigt här hemma. Ronja är allmänt missnöjd dygnet runt, tar sig för örat och det märks att det är något där som stör henne. Det är ovanligt men inte omöjligt med öroninflammation i hennes ålder. I morgon ska jag till BVC på öppen mottagning så får de kolla henne.
Nattningen av barnen här hemma går inte särskilt smidigt. Rasmus läser vi för, kramas en stund sen är det god natt. Rasmus somnar bäst när vi hörs (diskar, pratar osv). Ronja sover bäst när det är knäpptyst och hon är oerhört lättväckt. Det krockar lite där. Det tar också ca 1 timme varje kväll innan de båda sover ordentligt. (De är tillräckligt trötta, vi har provat att lägga dem senare och då blir det övertrötthet istället.)

Sen då när de väl sover så sover ingen av dem hela nätter, Ronja sover i våran säng och Rasmus kommer alltid upp efter några timmar i sin egen och lägger sig hos oss.
Jag vet inte hur vi ska bryta denna ovana, Ronja vaknar när Rasmus kommer upp, skriker och väcker oss alla. Ibland somnar Rasmus om på egen hand men oftast vill han hålla någon av oss i handen. Så då ligger M och håller R i handen medans jag ammar Ro. Och så håller det på, natt efter natt. Att Ronja vaknar ca 5 ggr till efter det är inte heller särskilt roligt.

Suck.

Sova på dagen går inte heller eftersom Ronja bara powernapar. Max 30 min åt gången.

Det blev mycket gnäll. Men så är det ibland.


På bilden är vi hos Rasmus farfar och hälsar på. Hunden Agnes är väldigt förtjust i barnen.

Over and out.

Förbannat!

Publicerad 2012-01-08 15:03:50 i Allmänt

Jag satt och skrev ett långt inlägg, en sammanfattning månad för månad hur 2011 sett ut för oss. Sen klickade jag bort allt! Gaaaah!

Får se om jag orkar skriva senare.

Året som gått

Publicerad 2012-01-08 15:00:34 i Allmänt

Här kommer en sammanfattning av 2011.

Januari: Året börjar med att jag känner att jag är gravid, tydliga symptom som jag kände igen direkt. Jag tog ett test och det visade + trots att jag tog det en hel vecka innan beräknad mens. Det var blandade känslor, det var planerat och tog sig direkt efter jag tog ut spiralen. Vi flyttade även in i våran första villa, där vi bor nu.

Februari: Illamående, trötthet och inskolning för Rasmus på nya skolan.

Mars: Gjorde ett VUL och fick se lilla Ronja för första gången. Dock var jag säker på att det var en pojk fram tills hon föddes.

April: Gjorde RUL och allt såg bra ut. Vi avslutade April och påbörade Maj med en resa till La Manga. Underbart.

Maj: Kom hem i början på Maj utvilade efter 10 dagar i solen. Köpte barnvagn och andra tillbehör. Rasmus var otålig och längtade nog mest efter bebisen.

Juni: Jag jobbade sista dagen veckan innan midsommar, sen var det semester med foglossning till tusen.

Juli: Gick på GP och hade det gött i solen. Rasmus fick sitt första riktiga sommarlov, eftersom jag inte jobbade alls. Mattias jobbade desto mer.

Augusti: Mattias byter jobb och jag får ha honom hemma mer. Jag är sjukt trött på att vara gravid och allt är allmänt surt. Foglossningen avtar helt när bebisen hade fixerat sig. Skönt!

September: Nu var det äntligen dags, jag gick över 3 dagar men 17 September kom hon äntligen!

Oktober: Försöker landa i vardagen, många besöker och vill träffa underverket. Vi drabbas av sorg då Rasmus farmor Monica lämnar oss efter 7års kamp mot cancer. Rasmus stod sin farmor väldigt nära, hon var som den andre föräldern då jag var själv med honom. Hon har alltid funnits för oss, och jag är henne evigt tacksam för allt hon har gjort. Saknaden är stor och Rasmus mår väldigt dåligt.

November: Rasmus fyller 7år! Kalas med buller och brak och sakta men säkert börjar han må bättre.

December: Mattias fyller 32 år, han föddes samma dag mina föräldrar gifte sig för 32 år sen. :)


Det känns som hela året gick ut på att vara gravid. Och det var ju nästan så.

Om

Min profilbild

Matilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela