MatildaTh

Jobb

Publicerad 2012-12-30 02:00:24 i Allmänt

Undra varför jag alltid blir sjuk efter min långledighet? Och alltid lagom till jag ska jobba. Men jag jobbar på ändå...

Just nu är det väldigt långtråkigt. Buuhuu.

Jag vill ha en egen vov-vov.

Förkyld som ett spett

Publicerad 2012-12-29 16:38:15 i Allmänt

Hela familjen är sjuka, men värst är det för barnen. Men det blir jobb för min del ändå. Två nätter kvar. Huuuahh.

Tankar i natten

Publicerad 2012-12-29 05:15:00 i Allmänt

Ytterligare en anledning till att jag funderar på att byta jobb är att det är så många braiga tjejer som har slutat här. Fler är på väg bort och dels därför känner jag att 10 år (!) på ett och samma jobb borde vara tillräckligt. Hur kan jag utvecklas mer genom att arbeta kvar här? Jag vill utvecklas, lära mig mer och se nya saker, inte stampa på samma ställe. Nu är ju min plan att söka skola vilket fall, men det kan ju ta ett par år innan jag kommer in så jag känner att en ny utmaning vore på sin plats. Det vore enkelt att byta till dagtid på mitt nuvarande arbete, men 8 år av dessa 10 här har jag jobbat dag så det lockar föga.

Om jag nu ska byta till dagjobb så måste jag känna att det kan bli bättre än det jag redan har. Här trivs jag ju, även om jag känner att jag har varit här länge nog.
Det är svårt det där. Jag har inget emot att jobba helger och kvällar, tvärtom, jag tar gärna mig en sovmorgon och lediga vardagar. Men helst ska det inte innefatta nattetid. Så är livet nu, allt förändras.

Vad vill vi lära våra barn

Publicerad 2012-12-29 04:12:25 i Allmänt

En annan sak som jag anser vara av stor vikt att lära sina barn är att lära dem att möta motgångar och att reda ut dem. Detta curlande och daltande som resulterar i att barnen som sedan blir vuxna, aldrig någonsin stött på en motgång är inte bra.

Barnen blir vuxna och en sak vi vuxna måste lära dem är att livet inte alltid är lätt. Om man skyddar dem mot allt hela livet så står de helt vingklippta inför vuxenlivet.

Det är de unga vuxna som inte har lärt sig att hantera problem på egen hand som är överrepresenterade på psykiatriska kliniker i Sverige. Det är de som inte klarar av att bli dumpade, sårade eller som inte reder ut mormors bortgång utan psykiatrins hjälp. (citat David Eberhard överläkare inom psykiatrin)

Man stjälper barnen om man alltid löser alla problem åt dem. Hjälp dem lära sig lösa problem istället. För hur gärna vi än vill att de ska förbli våra små barn så blir de faktiskt vuxna och tvingas möta alla faror på egen hand.

Dagjobb

Publicerad 2012-12-29 04:02:55 i Allmänt

Ett dagjobb vore på sin plats nu känner jag. Jag trivs med att jobba natt, men det fungerar sådär på hemmaplan. Så har ni ett tillgodo, tjoa till är ni snälla! :)

Jobb

Publicerad 2012-12-28 11:20:42 i Allmänt

Nu är långledigheten slut. Nu har jag tre jobbnätter framför mig. Om någon har ett spännande jobb att erbjuda mig så får ni gärna hojta till! Det skulle vara skönt att se något annat. Jag har ju faktiskt varit på Ceciliagården i 10 år! Usch vad gammal jag känner mig.

Nu väntar jag på att min man ska komma hem. Han är och sätter upp dörrkarmar med Mange. När han kommer hem så ska jag lägga mig och sova.

Nu laddar vi om för nyår och nyårsfirande, då är jag ledig :)

Tack tomten

Publicerad 2012-12-26 16:22:20 i Allmänt

Tack tomten (lillebror) att du besökte oss även i år:)

Barnlediga

Publicerad 2012-12-26 15:59:01 i Allmänt

Idag är vi barnlediga och ska bara ägna dagen åt varandra. Vi ska laga trerätters, jag står för huvudrätten denna gång.

Sen blir det film och bara mysa. Vi hinner knappt med varandra i vardagen med barnen och allt vad det innebär, så vi är oerhört tacksamma för att Ronja är så välkommen hos farmor och farfar. Rasmus är hos sin pappa och kommer hem i morgon.

Vi har för övrigt bestämt att det snart blir hundköp. En Berner sennen blir det. Sara och Co är också inne på att köpa hund, men det blir en helt annan ras. :) skickar med en bild på en Berner sennen, så fina är de. Och stora, skönt att slippa vara rädd på kvällspromenaderna.

Julfirande

Publicerad 2012-12-24 00:32:08 i Allmänt

Ronja förstod inte det roliga med julklappar så hon kröp ner i en kartong. Rasmus valde att öppna sina presenter istället. Men båda hade kul :)

Julstök

Publicerad 2012-12-22 20:30:06 i Allmänt

Nu är det mesta klart inför julafton. Jag älskar julen, det är absolut min favorithögtid.

Mattias har gjort kanongoda köttbullar, skinkan är på kokning. 5 kg köpte vi i år. Inte dåligt till tre och en halv person. ;)

Jag längtar som ett litet barn till julafton. Men numera längtar jag efter att få se övriga öppna paket, även om jag själv gärna öppnar så är det roligare att ge än få.

Lika som bär?

Publicerad 2012-12-20 00:23:35 i Allmänt

Min man har fått höra flera gånger att han och Magnus Betnér är lika. Och det är de ju? Båda är snygga men Mattias är snyggast, helt klart ;)

Ädelstenens äldreboende

Publicerad 2012-12-20 00:10:49 i Allmänt

Är jag på inatt. Sista natten innan en veckas julledighet. Gött! Såhär såg vi förresten ut på Universeum.

Vad är det viktigaste ni vill lära era barn?

Publicerad 2012-12-19 04:15:53 i Allmänt

Så löd en fråga i en facebookgrupp för ett tag sen. Det var många svar, men de flesta ganska pantade.
"Jag vill lära mina barn att prata tidigt" eller "jag vill lära dem att sjunga" eller "jag vill lära dem att vara artiga" och så höll det på. Även om vissa svar var klokare än så.
 
Jag vill lära mina barn att de duger precis som de är - ALLTID. Jag vill lära mina barn att stå upp för sig själva och att aldrig ta någon skit, från någon.
 
När jag var barn så gick jag en hel del i kyrkan, jag fick lära mig att man ska vända andra kinden till, att man ska älska sin fiende och att alltid sätta andras välbefinnande framför sitt egna. Om någon retades så var det inget man skulle bry sig om, de var bara avundsjuka.
 
Det tog mig 25 år att lära mig att stå upp för mig själv. Att inte ta skit och att inte låta någon trampa på mig. Att ta för mig av livet, att ta plats, att protestera och stå för vad jag tycker. Att min åsikt är viktig. Jag har en bit kvar, den osäkra och livrädda tjej finns bitvis kvar hos mig, även om hon minskar hela tiden. Jag har haft många relationer, både vänskapsrelationer och kärleksrelationer där jag alltid har backat och låtit mig köras över totalt. Då var det relationer som jag många gånger ville avsluta eller förändra, men visste inte hur: Ska jag börja protestera nu? Hur gör jag det? Kommer någon lyssna? Är mina känslor viktiga? 
 
Om barn får lära sig detta redan från början så är jag övertygad om att man minimerar riskerna för många tråkighter. Är man van vid att ta skit, att ingen säger ifrån så varför skulle man helt plötsligt klara av att göra det på egen hand som vuxen?
 
Rasmus vet att hans åsikter är viktiga, att vi alltid lyssnar även om vi inte alltid håller med, att han alltid kan komma till oss och få hjälp att stå på sig om han inte klarar av det själv. Han vet att det inte är okej att någon retar honom (inte att han retas heller såklart), att det är viktigt att han säger ifrån och helst berättar det för oss eller lärare - vågar han inte själv så finns vi.
Detta är något som vi även vill lära Ronja såklart.

8/12-12 <3

Publicerad 2012-12-18 01:12:00 i Bröllop

Dagen började med att Sara kom och plockade upp mig. Först skulle vi hämta min brudklänning på Kristinas brud & fest, där vi även skulle möta Emeli. Väl där så var nästa anhalt Hudoteket för hårfix, make-up och påklädning. Min underbara fantastiska frisör Reneé med sitt fantastiska bemötande gjorde vår vistelse där oerhört trivsam. Om ni ska uppsöka just en frisör på Hudoteket så ger jag henne mina varmaste rekomendationer. Håret blev kanon och jag fick ständigt beröm för mitt hår, tydligen så var hon inte van vid att göra uppsättningar utan att behöva löshår.
Men hår det har jag ju så det räcker och blir över.
 
Sminket blev bra, även om jag inte var lika nöjd som med håret. När all styling var klar fick jag återigen hjälp av Reneé med påklädning, sista sprayningen av håret och diverse annat. Hudoteket har tillstånd för bilar som ska hämta upp brudar på gågatan, vilket underlättade i all snö. Jag ville inte hinna få klänningen smutsig redan innan vigseln! På vägen till kyrkan så började nervositeten komma smygandes, även om jag var mycket lugnare än vad jag trodde så var jag ju givetvis nervös.
 
Jag och mina tärnor träffade min blivande man och hans bestmen utanför kyrkan för en snabb genomgång. Sen var det dags. River flows in you började spelas på orgeln, Sara och Mange tog täten, Emeli och Emil följde efter och sist var det dags för oss. Det var en mäktig känsla att få gå där med alla nära och kära runt omkring. Kim hade hjälpt oss trycka fantastiska vigselprogram som delades ut av Rasmus, Carl och Anna. Anna hade fotografering som uppdrag under vigseln och Göran filmade. Johanna och Dalle sjöng skönsång, första låten var Du är allt som de sjöng tillsammans, den andra Annies song sjöng Dalle ensam, båda låtarna framfördes på gitarr av Dalle. Vi bara njöt, och var nervösa givetvis. Utgångsmusiken - Thunderclash med Ronja Rövardotter gjorde succé. (De som inte gillade hårdrocken sa inget iaf.)
När vi äntligen kom ut på kyrktrappen stod alla där med tomteblossen tända -  det var så mysigt.
 
Fotograferingen i kylan efter kyrkan gick relativt fort. Carl hann ta många bra bilder ändå.
 
Väl framme i festlokalen väntade all våra gäster. Kvällen blev kanon. Allt flöt på fantastiskt bra. Johanna var galant som toastmadame, serveringspersonalen fantastiska, maten var alldeles ljuvlig - det bjöds på hummersoppa till förrätt, black and white till varmrätt och efter det var det bröllopstårta med aftereight och päronmoussefyllning som Annica hade gjort fantastiskt fina. Lagom mycket spex och överraskningar, underbara tal och jättefina och roliga festprogram gjorda av Johanna och Mange.
 
Vi dansade till Av längtan till dig - Åsa Jindér. Den låten har en stor betydelse för oss, när jag hade hittat Mattias, så beskrev den låten allt som rörde sig i mina tankar.
 
Tack till alla er som hjälpte till att göra vår dag så fantastisk! Vi uppskattar er och allt ni är väldigt mycket. Tack för att ni ville dela denna dag med oss.
 
 
 
 

Vardag och vab

Publicerad 2012-12-13 10:28:54 i Bröllop

Vår bröllopsdag var helt fantastisk. Det känns nästan tomt nu när det är över. Vad ska man ägna sig åt nu när man inte har ett bröllop att planera? ;)
En uppdatering om hela dagen kommer senare, jag hinner liksom inte när Ronja är hemma och är sjuk.

Men tack till alla er som var med! ❤

Nästa gång...

Publicerad 2012-12-04 12:03:53 i Bröllop

.., jag färgar håret, är jag gift. Nästa gång vi betalar räkningar, är jag gift. Nästa helg är jag gift. Och så håller jag på. I allt jag gör.

Idag ska jag ta med Rasmus till frissan för det behövs verkligen. Nästa gång han klipper sig är jag gift. Hoho ;)

Längtan

Publicerad 2012-12-03 23:13:36 i Bröllop

Jag kommer hinna längta ihjäl mig innan det blir lördag känns det som. Nu ska jag göra ett försök till att sova. Hoppas jag lyckas.

God natt 💤

Naglar

Publicerad 2012-12-03 09:17:02 i Allmänt

Idag ska jag göra naglar. Det är inte något som jag brukar göra, eller rättare sagt det har jag aldrig gjort. Men på bröllopet kan det ju vara fint. Annars gillar jag inte långa naglar och jag får heller inte ha det på mitt jobb.

Meeeeen, det blir nog bra.

Tidig morgon

Publicerad 2012-12-02 08:18:47 i Allmänt

Barnen är inte hemma och jag är vaken. Vaknade halv åtta och direkt började tankarna snurra och stressen göra sig påmind. Det är lögn att somna om då. Men jag ska krypa ner under Mattias täcke, så kanske jag somnar igen.

Idag är en fullspäckad dag med massa på schemat, som vanligt. Matteprov x3, vi ska till tenhult och köpa öl, åka till kyrkan och provlyssna vår utgångsmusik, hämta barnen mm.

Jag hoppas att jag börjar sova ordentligt när bröllopet är avklarat. Det är ju inte konstigt att jag är nervös, det är ju en jättestor dag jag har framför mig. <3

Jag glömde!

Publicerad 2012-12-01 13:58:32 i Allmänt

GRATTIS MIN UNDERBARA FANTASTISKA MAN PÅ DIN 33 ÅRS DAG! JAG ÄLSKAR DIG.

Mina nerver!

Publicerad 2012-12-01 13:55:54 i Bröllop

Har jag verkligen nerver för det här? Att stå i centrum en hel dag, med all fokus på oss? Jag som hatar att stå i centrum! Huuuuah. Jag längtar som bara den, men det känns som om att nerverna sitter utanför kroppen och att jag typ skulle bryta ihop totalt om jag stöter på ett minsta lilla problem till.

Det är underbart att jag ska bli fru, det har varit roligt att planera men det tar sjukt mycket tid och energi. Det snurrar liksom runt i hjärnan så jag kan inte ens sova. Det är jag väldigt bra på annars. De ggr jag lyckas somna drömmar jag bara otäcka mardrömmar om antingen bröllopet eller annat.

Snart kommer Johanna hit och intervjuar oss inför bröllopet, det är hon och Mange som gör festprogrammen. Sen kommer Emeli hit och hjälper mig färga håret och så ska vi ha lägga lite ansiktsmask och sådär. Och äta tacos.

I morgon har jag tre (!) matteprov. Lycka till liksom.

Om

Min profilbild

Matilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela