MatildaTh

Hemma

Publicerad 2013-01-31 08:23:43 i Allmänt

Hemma med Rasmus som är sjuk. Det går troll i det här. Det har varit mycket vabbande det sista. :/ Nu är jag ledig iofs men skulle behövt plugga.

Nu hoppas vi på pigga barn framöver. :)

Jobb, plugg och vab

Publicerad 2013-01-29 05:16:07 i Allmänt

Tandvärken är borta och jag känner mig som en ny människa. Just nu sitter jag i soffan på jobbet och har skrivit klart nästan hela skrivuppgift 2 i historia. Det här med att plugga heltid, jobba mer tid än min tjänst är och ha småbarn samtidigt är en aning mycket faktiskt.

Jag tyckte att det var en jättebra idé att gå upp 15% i tid. Det känns sådär idag kan jag känna. Men, i morgon bitti ska jag ringa på ett jobb jag har sökt. Där blir det inte att jobba mindre, men en nystart känns toppen. Nu är det två av mina kollegor på natten som försvinner, jag känner ännu mer sug då att komma härifrån.

Ronja är sjuk så Mattias är hemma med henne. Den lilla skruttan är hemma ofta, hoppas det vänder snart.

Nu är jag trött! Hoppas de sista två timmarna går fort.

Klok man

Publicerad 2013-01-28 11:41:56 i Allmänt

Min tandläkare (som är man) sa till mig när han såg min tand: Hade du varit man hade du aldrig klarat av att jobba färdigt ditt pass med den smärtan, du hade åkt gråtandes hem från jobbet inatt.

Så är det.

Tandvärk from hell

Publicerad 2013-01-28 10:23:25 i Allmänt

Med tandvärk from hell har jag plågats genom natten på jobbet. Fyyyy! Jag föder hellre 17 barn till än att har denna värken. Och då ska ni veta, ni som inte vet, att barnafödande är lika med jag-vill-dö-känsla.

Med ett dygns vakentid och med tradolan och Ipren i kroppen sluddrar jag in till tandläkaren. Äntligen får jag hjälp!

Filmmys

Publicerad 2013-01-26 20:55:28 i Allmänt

Vi jollar film och äter ostbågar hela familjen. Eller Ronja och Mattias har visst råkat somna, jag och Rasmus är vakna en stund till iaf :)

Ladda om

Publicerad 2013-01-25 08:51:45 i Allmänt

Försöka sova nu. Sen hockey med Älskling!

När man får reda på saker...

Publicerad 2013-01-25 05:09:21 i Allmänt

eller höra saker rättare sagt. Som man inte vet säkert om man kan tro på. Och som man inte ens vill tro på. Hur gör man då? När det man får höra handlar om fruktansvärda handlingar utförda av en person man tycker om och trodde sig lita på?

Jag mår så illa, jag vill bara gråta.

Och ni som kommer ringa och fråga mig vad detta handlar om, ni får inget svar. Jag var tvungen att ventilera här, inga följdfrågor. (med undantag för dig Älskling)

En av favoriterna idag - Lars Winnerbäck

Publicerad 2013-01-24 08:36:33 i Allmänt

Jag har aldrig stått vid fronten
eller försvarat det jag har.
Men i skärvorna och flagorna
ligger ändå allting kvar,

jag är ingen soldat,
har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,
jag tänker inte så.

Med kungen i lurarna

Publicerad 2013-01-24 08:17:13 i Allmänt

Går resan fortare hem. Lars Winnerbäck är bäst. Min första riktiga date med min man var på en konsert med Winnerbäck.

Jag är lika kär nu som då. I Mattias alltså, kärleken till Winnerbäck är inte i närheten. Men ändå, vilka texter, vilken människa.

Alltså.

Publicerad 2013-01-24 04:45:32 i Allmänt

Det är rätt gött på jobbet ändå, tack vare de goa kollegorna en våning upp. En våning ner är det ganska ensamt dock. Jag väntar nu på att klockan ska bli sju så jag får ge mig ut i kylan och gå till bussen. Bläää.
 
Många tankar går till min fina vän som har det tufft just nu. Men jag vet att det kommer bli bra! <3

Jobb

Publicerad 2013-01-23 15:33:00 i Allmänt

Nu är det dags för jobb två nätter.. Huua. Jag behöver en nystart vad det gäller arbete. Så är det.

Vila i frid Ewa

Publicerad 2013-01-22 20:21:26 i Allmänt

För en vecka sen skrev jag att det får räcka med begravningar. Att det får räcka med anhöriga som går bort... Så händer det igen. Min faster gick bort hastigt idag.

Hon har gett oss många roliga minnen.
Vi var där ikväll och sa ett sista farväl.

Vila i frid Ewa.

Antikens Grekland

Publicerad 2013-01-22 08:17:34 i Allmänt

Och Romarriket, medeltiden och renässansen. Tråkigare kan det inte bli.

Men först ska jag ringa chefen på jobbet jag har sökt. Det visade sig att min gamla chef inte är kvar där, men ringa och ligga på lite ska jag göra vilket fall.

Min gamla chef som tidigare var chef på denna arbetsplats sa att hon skulle skicka ett mail och rekommendera mig. Det är ju alltid nåt.

Historia

Publicerad 2013-01-20 15:01:35 i Allmänt

Nu är jobbhelgen över och morgondagen ska främst tillbringas med historiaarbete. Om nu inte Ronja behöver vara hemma, hon är förkyld som ett spätt. Då blir det inget gjort.

Det är inte alltid bra att vara ute i sista stund med allt. Nåväl, nu ska jag försöka ta mig ur sängen och se vad min vackre man lagar för mat till oss.

Hoppfull

Publicerad 2013-01-20 04:19:00 i Allmänt

Jag sa till Mattias häromdagen att jag skulle ringa min gamla chef och se vad hon gör idag. För jag tänkte som så att om hon är kvar i kommunen så kanske hon har en lucka för mig.
Hon är en toppenchef och jag känner nu med våra 14 chefer på 7 år att det verkligen är av stor vikt att ha en bra chef.

Vilket fall så visar det sig nu att hon är chef på ett ställe där jag faktiskt redan har sökt jobb. Hon har gift sig och bytt namn så jag förstod inte att det var hon. Detta jobbet vill jag ha oavsett om hon är chef eller inte iofs, men nu känns det extra lockande. Jag vet att hon tycker bra om mig och när jag använde henne som referens sist så fick jag många lovord. Så nu hoppas jag innerligt på att få tjänsten, och lite hoppfull blir jag allt med tanke på att hon redan känner mig. Hon vet vad hon får liksom.

(Det är inte bara nackdelar med täta chefsbyten, det underlättar ju för mig såklart att det är många av kommunens chefer som redan känner mig.)

Vda ska jag bli när jag blir stor?

Publicerad 2013-01-19 06:49:29 i Allmänt

Det är en fråga som snurrar runt i mitt huvud just nu. Jag söker jobb, jag kollar utbildningar, jag söker jobb igen och jag pluggar för att kunna plugga mer. Kul liv.

Det hade varit så mycket roligare om jag hade varit säker på mitt mål! Så, nu undrar jag: Vad tycker du att jag ska jobba med?

Jobb

Publicerad 2013-01-18 14:54:01 i Allmänt

Idag har jag fått ett jobberbjudande. Wihoooo. Ska på intervju nästa vecka så får vi se om det är något att nappa på.

10 barn

Publicerad 2013-01-17 14:03:33 i Allmänt

Jag läste just på familjeliv om en mamma som är gravid med sitt tionde barn. Hon är 32 år och har fött barn i stort sett varje år sedan hon var 18 år. VARFÖR? Jag förstår inte. Jag förstår inte att man kan välja att vara beroende av att en man och ett samhälle försörjer en. Denna mamman har alltså inte gjort något annat i sitt liv än att vara gravid och fött barn.
 
Hon säger själv att hon inte skulle klara av en egen försörjning, att det skulle få bli förörjningsstöd om hon och hennes man delade på sig. Varför vill man inte klara sig själv? Varför vill man inte kunna försörja sig själv och sina barn? Varför vill man inte lära sina barn att både en mamma och en pappa kan jobba och dra in pengar?
 
Hur sjutton hinner hon med sina barn? Hur kan hon ge var och en egentid? Jag hinner knappt med två. Jag tycker bara det är så sorgligt att man inte ser till att man har en säker grund att stå på, att man inte vill KLARA sig själv. Finns det verkligen människor som är så naiva att de verkligen säger sig vara säkra på att de ALDRIG skulle kunna bli ensamstående? Hennes första två har en pappa som inte har någon relation till barnen, trots detta så fortsätter hon skaffa barn helt övertygad om att hon aldrig skulle kunna bli lämnad ensam igen. VARFÖR?
 
Näää, okej för att människor gör sina egna val. Har hon inga egna intressen? Vill hon inte utvecklas, utmanas och lära sig något annat än att ta hand om barn? Att som vuxen människa inte vilja rå om sin egen försörjning, inte vilja kunna stå på sina egna ben och att inte vilja göra annat än att passa upp på man, hem och ungar känns ganska mycket 1800-tal.
 
Finns det verkligen kvinnor idag, som handen på hjärtat, inte villgöra annat än att "pleasa"?

Sjukt trött

Publicerad 2013-01-16 21:34:52 i Allmänt

De senaste dagarna har jag gått och lagt mig vid åtta på kvällen. Jag är så trött så det känns som jag ska svimma då. Undra vad det beror på?
Nu är jag uppe alldeles för sent så nu är det läggdags.

God natt

Begravning.

Publicerad 2013-01-14 17:05:55 i Allmänt

Idag har vi varit på Farmors begravning. Det var en fin begravning. Det senaste året har vi förlorat min morfar, Rasmus farmor Monica, vår vän Mats och nu min farmor.

Alldeles för många. Att Mats fick dö minst 40 år i förtid pga cancer, är för jävligt rent ut sagt. Monica blev alldeles för ung hon också pga cancer och där förlorade jag och Rasmus en av våra stora stöttepelare. Morfar blev sjuk i äldre ålder efter att ha levt ett relativt långt liv, men det var hemskt ändå. Farmor skulle fyllt 94 och fick sin önskan om att bo hemma hela livet uppfylld.

Jag saknar Monica ofta, det finns mycket jag skulle vilja berätta och diskutera med henne. Jag har aldrig träffat en klokare kvinna än henne.

Första sommaren nu utan Mats, hur kommer det bli? Hur kommer det vara att parkera vid stugan utan att mötas av hans ständiga leende? Tänk om jag hade vetat sista gången jag träffade honom att det var just den sista. Hade jag gjort något annorlunda då? Tänk om livet hade varit rättvist. Då hade vi haft både Monica och Mats hos oss.

Nu får det dröja läääänge till nästa begravning.

Städa

Publicerad 2013-01-13 13:56:29 i Allmänt

Är det värsta jag vet. För mig innebär bara tanken på att städa ångest. Jag har ångest över att jag "borde" städa, jag har ångest under tiden jag städar för det finns så mycket roligare att göra. Och ångesten blir inte bättre över alla perfekt städade hem jag besöker eller av alla som är så himla duktiga och skryter om hur mycket de städar på Facebook och liknande.

Jag gillar när det är rent och snyggt runt omkring mig, men eftersom jag verkligen hatar att städa så är det sällan det är tipp topp här vill jag lova.

Livet är sannerligen för kort för att hetsa upp sig över brödsmulor under köksbordet eller lite sand i hallen.

Idag är en sån dag då vi har städar åtminstone halva huset - och frostat av frysen! Klapp på axeln för det. Nu ska vi steka lövbiff.

Tankar

Publicerad 2013-01-11 10:59:02 i Allmänt

Jag har massa tankar, åsikter och idéer som jag gärna vill dela med mig av här. Men, jag hinner aldrig sitta vid datorn och skriva via appen funkar ju om man skriver korta meningslösa inlägg.

Jag orkar liksom inte debattera för min sak genom att trycka på mobilen.

Så här kommer lite vardag istället. Rasmus har halsfluss, vi är hemma idag. Igår köpte vi bord och stolar till Ronja, Rasmus skruvade ihop det, la på en duk, en lampa och satte Ronjas största vov-vov på plats. Det blev så mysigt så.

Hon blev överlycklig när hon kom hem. Nu vill hon att vi sitter vid hennes bord och läser bok, hela dagarna helst :)

Facket, varför?

Publicerad 2013-01-10 13:09:16 i Allmänt

Den första tanden kommer av sig själv. Det gör inte föräldraledigheten.

Sommaren kommer av sig själv. Det gör inte semestern.

Tull och skatt kommer av sig själv. Det gör inte reseersättning.

Sjukdom kommer av sig själv. Det gör inte sjuklön.

Helgdagarna kom Gud med. Betalningen kom fackföreningen med.

Arbetet kommer av sig självt. Överenskommelsen har vi kämpat oss till.

Fickludd kommer av sig själv, det gör inte lönen.

Ålderdomen kommer av sig själv. Det gör inte pensionen.

Fackföreningarna har lyckats med mycket, tack vare att vi är många och håller ihop.

(Gå med, om ni inte redan är med!)

Bedrägeriförsök

Publicerad 2013-01-09 16:53:59 i Allmänt

Inatt när jag satt vid datorn drabbades jag av ett bedrägeriförsök som resulterade i poliskontakt. Kul att vara ensam på avdelningen när sådant händer. Jag blev livrädd först när detta dök upp. Men nu ringde chefen och ett gäng timmar senare så skulle det vara löst.

Knepigt att kommunen inte har säkrare datorer.

www.makemebabies.com

Publicerad 2013-01-08 03:27:22 i Allmänt

Söka jobb

Publicerad 2013-01-08 02:23:20 i Allmänt

Alltså det här med att skriva CV... Jag har aldrig i hela mitt liv skrivit ett regelrätt sådant. Mitt första sommarjobb ledde till förlängning som sedan ledde till tillsvidareanställning. De andra jobb jag har haft när jag har varit tjänstledig härifrån har varit jobb jag sökt för skojs skull, inför en sommar och så vidare.
 
Men när man verkligen vill ha ett jobb, hur fasen ska man skriva? Jag brukar tycka att det är enkelt att uttrycka mig i skrift, men att höja mig själv till skyarna är jag inte bra på.
 
Tips någon?
 
Nu small det till i köket på jobbet så jag höll på att skita ner mig. Ibland är det lite skrämmande att vara här ensam nattetid alltså.. :(
 
Jag har iaf skickat iväg några ansökningar, det återstår att se om jag ens får komma på intervju.

Egentid med Rasmus

Publicerad 2013-01-07 13:05:51 i Allmänt

Det blev det idag. En fika och en sväng på Stadium innan läkarbesöket. Ras köpte kläder och jag köpte skridskor till min man.

Ronja är sannerligen inte som andra ettåringar...

Publicerad 2013-01-07 10:09:23 i Allmänt

Hon har aldrig velat ha napp, vilket var jobbigt när hon ammade då jag fick vara en levande napp. Nu är det skönt att slippa vänja av henne såklart.

Hon vill inte dricka välling eller äta gröt, endast risgrynsgröt går ner. Hon vill helst äta kött och kyckling. Potatis är inte gott, pasta går lite bättre.

Hon säger bajs innan hon bajsar (!) så nu måste vi köpa en potta. Men ska hon verkligen bli stor så fort?

Sova över

Publicerad 2013-01-06 05:02:51 i Allmänt

Vi har bäddat med madrasser på golvet i Rasmus rum. Jättemysigt. Men jag vaknade vid halvfyra och kan inte somna om.. :/

Granen ute!

Publicerad 2013-01-05 10:45:24 i Allmänt

Nu är granen nedplockad och uppe på vinden igen. Alldeles för tidigt, jag brukar ha min uppe januari ut. Men jag fick något infall.

Nu vill vi ha vår och tulpaner. En och annan semla också kanske. Med väldigt lite mandelmassa.

Idag ska jag sova över i Ras rum. Mys. Hej hopp.

Trött

Publicerad 2013-01-05 09:13:17 i Allmänt

Ronja tycker ju som bekant att det är skoj att vakna på nätterna. Suck. Man blir trött på dagarna. Men nu ska jag ta tag i hemmet så jag håller mig vaken.

Hejjjööö

Upphittade bilder :)

Publicerad 2013-01-04 05:19:31 i Allmänt

 
Första bilden föreställer mig, mina syskon och föräldrar. Taget 2010 någon gång.
Andra bilden är Rasmus tagen samma tidpunkt.
Sen är det vi igen med pojkvänner och barn. Viggo saknas på fotot.
Sen är det jag och mina pojkar julen 2010. Vad nöjda vi ser ut ;)
Sen är det lillebror från 1997
Lillasyster
Jag som tvååring och sist Sara och Johan på bal. :)
 

Skolstart minus piercing

Publicerad 2013-01-04 03:50:00 i Allmänt

Historia nästa. Huuuah. Men hellre det än matte. Matten får jag läsa i klass sen. Kommer jag någonsin klara av den?
 
Ja, piercingen är ju borta sen ett tag. Men inte ens de som gnällde över dess existens märker att den är borta. Så mycket kan den ju inte ha stört då.
 
 

Det här med lösnaglar...

Publicerad 2013-01-03 05:13:49 i Allmänt

Jag trodde att anledningen till att jag inte hade förstått tjusningen med det hela var för att jag aldrig hade provat. Nu har jag provat och kommit fram till följande:

* Det är obekvämt
* Man blir klumpig
* Man får ont när man fastnar med naglarna på diverse ställen
* Det är ohygieniskt,
* Fåfängt,
* och dyrt

Att man inte ens kan ta bort dem på egen hand utan att plågas! Och vilka fula naglar man får efteråt, de är hur sköra som helst och går av hela tiden. Jag kan inte ens dra upp gylfen utan att mina naglar går av. Nix, detta var då inget för mig, det får de fåfänga flickorna ägna sig åt.

Hejjjj

Jobba

Publicerad 2013-01-02 10:33:08 i Allmänt

Då var det dags för två jobbnätter. M jobbar idag också så Ronja lämnade jag precis av hos farmor och farfar och Rasmus ska till sin pappa så jag kan sova.

Jag har sökt jobb. Håll tummarna. Jag berättar mer detaljer sen när jag vet mer. Har jag otur så får jag inte ens komma på intervju. Men det hoppas jag att jag får.

Om

Min profilbild

Matilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela